Schimb de experienta roman-bulgar in cadrul evenimentului Clusterul – model de business

Membrii Clusterului Mobilier Transilvan si ai omologului sau bulgar se intalnesc vineri 5 decembrie 2014 la Cluj in Sala de Consiliu a Facultatii de Arhitectura si Urbanism intr-un schimb de experienta. Invitat de onoare este doamna Genoveva Christova, manager al Clusterului Mobilier din Sofia, care va explica incepand cu ora 14 cum se poate construi un cluster de succes.

Dna Christova va vorbi despre cum a pornit totul, greutatile intampinate si felul in care au depasit fiecare obstacol, practic povestea a peste 10 ani de experienta. Va prezenta istoria Clusterului Mobilier din Sofia, care incepe in 2009, in plina perioada de criza mondiala si in conditii putin prielnice dezvoltarii unei asociatii de succes atat pe plan local, cat si la nivel international. Si totusi, grupul bulgar a reusit nu doar sa se dovedeasca competitiv, ci si sa isi creeze o identitate bine conturata pe piata interna si pe cea internationala de profil, creand si apoi consolidand relatii solide de business intre membrii afiliati.

La randul lor, reprezentantii Cluster Mobilier Transilvan vor prezenta drumul parcurs de grupul transilvanean de la crearea lui in 2012 si pana in prezent. Un parcurs dificil in conditiile in care in Romania acest model de business este putin cunoscut, dar presarat cu reusite si cu o buna reprezentare interna si internationala in diverse evenimente si proiecte mai ales pe zona Europei de Sud-Est.

Evenimentul va avea loc vineri 5 decembrie 2014 la Facultatea de Arhitectura si Urbanism, str. Observatorului nr. 34-36, et.3, Sala de Consiliu. Pentru cei ce doresc se va pune la dispozitie si translator.

Mai multe detalii despre participanti puteti gasi pe site-urile celor doua clustere: http://furnitureclusterbg.com/ pentru partea bulgara si http://www.mobiliertransilvan.ro/ pentru reprezentantii romani.

 

Written by