Baletul de Stat din Berlin deschide noul sezon la Bucuresti

     Pe 23 februarie, incepand cu orele 19:00, Sala Palatului va gazdui premiera unui spectacol deosebit. Iubitorii de balet vor putea admira pentru prima data pe o scena din Romania artisti de inalta tinuta, 11 solisti si primsolisti ai  Baletului de Stat din Berlin (Staatsballetts Berlin) ce vor evolua in cadrul “Galei Baletului Berlinez”. 

     Evenimentul, organizat de Asociatia Culturala Maria Domina, poate fi luat in considerare de catre public drept o provocare si, totodata o incercare reusita de a descoperi calitatea ireprosabila a actului artistic  german, redat de aceasta data prin frumusetea capodoperelor baletului clasic, neoclasic si contemporan. Romanii vor avea prilejul de a sarbatori traditia companiei Staatsballetts Berlin de a marca inceputul noului sezon cu o astfel de  gala de balet, atuul acesteia fiind intotdeauna reprezentata de cotinutul programului.


     Programul spectacolului berlinez  de traditie ce va fi prezentat la Bucuresti, va introduce auditoriul intr-o calatorie fascinanta, o reintoarcere in lumea fermecata a povestilor din epoca  veritabila a celebrelor compozitii muzicale, arii de opera si balet unice, precum: „Elegie der Herzen",“Grand pas classique” , „Lacul Lebedelor” adaggio, actul II, “Lacul Lebedelor”, Grand pas de deux, actul III, „Lacrimosa“, „Carmen“ , „Barocco“ Solo, „Blumenfest von Genzano“, Grand Pas de deux, „Le Corsaire“ , „Spargatorul de Nuci“, „Caravaggio”  Grand pas de deux, actul I, „Les Bourgeois" Solo, sau  “La Esmeralda” Variatie, actul III.  Toate acestea vor fi  readuse la viata si exprimate prin prezenta costumelor multiple,  varietatea cromaticii dar mai ales prin tehnica perfecta de dans  a celor 11 balerini de talie internationala:  Iana Salenko, Marian Walter, Dinu Tamazlacaru, Dmitry Semionov, Viara Natcheva, Shoko Nakamura, Wieslaw Dudek, Corinne Verdeil,  Rainer Krenstetter, Sebnem Gülseker, Ibrahim Önal. Pentru a intregi atmosfera de sarbatoare, 6 dintre cei mai apreciati solisti ai Teatrului de Balet din Sibiu au raspuns afirmativ invitatiei organizatorilor de a sustine un moment coregrafic special in cadrul  Galei Baletului Berlinez.


     Asadar, pe 23 februarie se anunta o seara plina de eleganta si savoare ce integreaza miscarile perfecte in pasi de balet  pe acordurile  muzicale concepute de cei mai renumiti compozitori ai lumii.
Biletele sunt disponibile prin intermediul Agentiei Vreau Bilet la:  Unirea Shopping Center etj.2, Libraria Mihai Eminescu, Str.  Moise Nicoara nr.18, la Sala Palatului, in reteaua  Eventim si online pe www.vreaubilet.ro . Pretul unui bilet variaza in functie de categoria de loc intre 50 – 180 Ron.
 

Written by