La pas prin Sibiu

Ai impresia prima oara ca ai trecut granita, ca Romania nu mai este aici. Cand ajungi in Sibiu te cuprinde un aer special, linistit, esti surprins de curatenie, civilizatie si aspectul sau peste care desi trec anii neiertatori arata din ce in ce mai bine.

Istoria ne spune ca prima atestare documentara a fost in anul 1191, insa in anul 1396 a fost “pomenit” numele de Hermannstadt.

 

Si in acei ani si in aceste vremuri Sibiul a ramas fanul calitatii, s-a aliat cu istoria, cu timpul si a pastrat ceva ce globalizarea si modernismul nu a distrus. Un aer special, un aer de respect, civilizatie, oameni care iti raspund cu placere si pastrand delicatese culinare specifice lor. Fiecare terasa, daca mergem vara te face sa mai comanzi o limonada iar fiecare pub te face iarna sa mai comanzi un vin fiert.

 

Printre principalele puncte de atractie se numara Turnul Sfatului, Muzeul Civilizatiei Traditionale ASTRA(foarte interesant )Muzeul de Etnografie Universala Franz Binder, Parcul ASTRA, Catedrala Evanghelica, Biserica Ursulinelor, Casa cu cariatide, Biserica Romano Catolica (slujba de duminica este cu adevarat exceptionala),Catedrala Ortodoxa, Turnul Gros – Sala Thalia si, de Ziua Portilor Deschise, Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”.

 

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frumoase locuri din Sibiu.

 

Fiecare punct de atractie este bine organizat, bilete la intrare, uneori un ghid, curatenie, indicatii in mai multe limbi, interdictii si recomandari iarasi accesibile si turistilor straini. Toate aceste semne nu ne fac decat sa ne bucuram ca in Romania exista locuri unde turistii straini sunt incurajati sa vina, sa calatoareasca si sa se bucure de o tara unica, cum este Romania.

Drumul catre o tara mai buna nu este greu, tine de vointa, de ambitie si de educatie. Din orice turn se poate face o atractie si din orice biserica se poate face mai mult decat un loc al sufletului.

 

Written by