Festivalul de flamenco la a 3-a editie

In perioada 3-25 martie, a avut loc a treia editie a festivalul de flamenco la Bucuresti, sustinut cu ajutorul Institutului Cervantes din Bucuresti si Ambasada Spaniei.

In tot acest timp, conceptul de flamenco a fost prezentat publicului in toate formele sale, de la dansuri traditionale, pana la muzica jazz imbinata cu muzica flamenco. Pe scenele din Bucuresti au urcat numele reprezentative ale acestui gen de muzica si dans, nume precum Belen Maya, La Shica, Pablo Sainz Villegas, David Palomar, Jorge Federico Osoro, Jorge Pardo si Isaac Turienzo.

Ultima seara a festivalului a fost incheiata de doi mari artisti ai Spaniei, Isaac Turiezo, un talent desavarsit in arta de a canta la pian, acompaniat de Jorge Pardo la saxofon. Spectacolul pe care cei doi l-au sustinut s-a numit „Entre dos mundos/ Intre doua lumi”. Desi Jorge Pardo a suferit o interventie chirurgicala la glezna, din cauza unei fracturi, nu a renuntat la ideea de a se afla in fata publicului roman. Timp de o ora si jumatate, artistii si-au incantat publicul cu rumbe, passo doble, bolero, buleria si cu o melodie de la celebra formatie britanica, Beatles, pe care au transformat-o intr-o buleria.

Artistii au declarat ca au invatat tot ce stiu despre flamenco de la cel mai bun, Camaron de Isla, reprezentantul muzicii flamenco. Camaron a fost considerat parintele flamencoului andaluz pe teritoriul Spaniei. Cei doi au iesit de pe scena in aplauzele publicului, dupa ce au promis ca se vor mai intoarce in Romania.

Written by