Obiceiuri care te ajuta sa ai o viata mai sanatoasa si linistita

 
Omul modern este supus rutinei si de multe ori, unor boli mai mult sau mai putin grave. Printre cele mai raspandite boli putem aminti de depresie, care este boala secolului si de obezitate care este, de asemenea, in topul celor mai intalnite. Da, nu sunt boli mortale, sau nu pe termen scurt, insa pot duce la complicatii si la situatii extrem de neplacute.
 
Daca nu vrei sa intri intr-o rutina care sa te aduca mai aproape de obezitate si de depresie, trebuie sa faci si altceva in afara de a merge la munca, a te intoarce acasa si a urmari seriale consumand fast food. Nu trebuie sa renunti la lucrurile care te fac fericit, ci doar sa adaugi alte activitati si alte lucruri in viata de zi cu zi, care pot sa ofere culoare si sanatate.
 
Iata, asadar, cateva obiceiuri care te ajuta sa te bucuri de viata
 
Fa-ti abonament la sala!
 
Miscarea este extrem de importanta. Daca te-ai obisnuit sa circuli cu masina, sansele de a face miscare zilnic scad considerabil. Poti sa iti faci un abonament la sala sau daca nu ai un buget pentru asta, poti iesi in parc la alergat, macar 30 de minute in fiecare zi. Sunt minute pe care le poti rupe, indiferent ce ai de facut si cu siguranta, sunt minute care te ajuta sa fii mai productiv pe termen lung.
 
Mananca fructe si legume!
 
Chiar daca mai mananci din cand in cand fastfood, incearca sa consumi foarte multe fructe si legume. Acestea contin antioxidanti si te ajuta sa te bucuri de energie. Pentru a diversifica, poti sa iti cumperi un storcator de fructe (Poti opta pentru varianta mai ieftina, cu ax melcat sau pentru varianta mai costisitoare, cu presare la rece) Presarea la rece este mai sanatoasa, insa oricare ar fi storcatorul pentru care optezi, vei avea de castigat.
 
Citeste!
 
Este foarte important sa diversifici serialele cu carti. Poti sa citesti oriunde ai putin timp liber si daca nu ai dispozitia sa cari dupa tine carti normale, poti opta pentru un ebook reader. Pe topproduse.ro ai o multime de recomandari de astfel de produse si te poti bucura inclusiv de variante cu carti incluse. Cititul iti dezvolta mult mai usor modul de gandire si iti ofera o multime de alte avantaje.
 
Mergi in vacante!
 
Nu trebuie sa mergi in vacante de lux, in care sa cheltuiesti extrem de multi bani. Este suficient sa mergi in mici vacante in jurul orasului tau si sa te bucuri de natura. Incearca sa iesi cat mai des si cat mai mult din rutina care te inconjoara si cu siguranta, nivelul tau de buna dispozitie va creste extrem de mult. Este bine sa incerci sa faci mereu lucruri noi, sa raspunzi la provocari si sa generezi in fiecare zi amintiri memorabile. O viata frumoasa si sanatoasa nu este o viata in care faci zilnic aceleasi lucruri, ci mai degraba una in care fiecare zi te asteapta cu surprize, care mai de care mai interesante.
 

Written by