Primele victime la Campionatul Mondial din Brazilia

Astazi incepe runda finala a grupelor la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia. Desi toate echipele mai au de jucat un ultim meci, in unele grupe situatia este clara, cu cateva surprize de proportii.

Astfel, desi casele de pariuri dadeau Spaniei a patra sansa la castigarea titlului mondial, dupa Brazilia, Argentina si Germania, ibericii sunt deja cu bagajele facute dupa doua infrangeri, una usturatoare cu 5-1 in fata Olandei, si alta surprinzatoare cu Chile, care si-a asigurat cu un 2-0 lejer biletele pentru optimi. Actuala campioana mondiala mai poate spera doar intr-o victorie fara miza cu Australia, pentru a-si salva cat de cat imaginea.

Si in grupa D, botezata poetic “Grupa Mortii”, surprizele s-au tinut lant. Dintre toate numele grele de aici, out-sider-ul Costa Rica se afla in prezent pe prima pozitie dupa ce a invins atat Uruguay cat si Italia. Daca va invinge sau nu si Anglia este deja aproape lipsit de interes, deoarece este deja calificata in faza urmatoare, in timp ce pentru britanici aventura mondiala a luat sfarsit. Ramane de vazut cine va prinde al doilea bilet pentru optimi, lupta dintre Italia si Uruguay anuntandu-se interesanta.

Nu in ultimul rand, Portugalia se afla si ea intr-o situatie aproape imposibila, fiind pe ultimul loc in grupa sa. Este nevoita sa invinga in ultimul meci impotriva Ghanei la o diferenta consistenta, iar SUA sa piarda in fata Germaniei. Si asta in conditiile in care nemtii nu au reusit decat un egal in fata africanilor.

Ramane de vazut ce surprize ne mai asteapta in continuare, dar in orice caz, dupa spusele specialistilor aceasta editie a Cupei Mondiale este una dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani.

Written by