Campionatului National de Turism Sportiv

Record de echipe participante la „Trofeul Muntilor”
 
„Trofeul Muntilor”, cea de-a III-a etapa in cadrul Campionatului National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor”, organizat de catre Asociatia de Turism „Gaska” Bucuresti, a fost un real succes. Evenimentul s-a desfasurat in perioada 15 – 17 iulie 2016 in Muntii Bucegi, mai exact in comuna Bran, adunand peste 500 de persoane din intreaga tara si inregistrand un numar de 118 echipe la start, ceea ce a constituit un record al campionatului.
 
Cele 27 de cluburi participante au format echipe de cate 3 persoane care, incurajate de catre cei care au ales sa ramana in tabara, au avut de strabatut un traseu destul de dificil, ajungand pana pe Varful Lancia, la 2288 m inaltime. Cei care au participat la categoria „Family” au avut parte de un traseu special, ajungand la Cascada „Moara Dracului”, una dintre cele mai spectaculoase, salbatice si frumoase cascade din Romania. Aici apele isi fac intrarea in caldarea inferioara a Vaii Gaura, dupa care se pierd intr-un curs subteran, lasand firul vaii sec, acoperit de bolovanisuri. Proba de raid montan / drumetie a fost o adevarata provocare pentru foarte multi, dar o echipa din Iasi care a participat la categoria de profesionisti („Elite”) a realizat un timp total de 2 ore si 42 minute, urcand din Satul Poarta pe cruce rosie, prin aua La Polite > Valea Gaura > Cascada Moara Dracului > Vf. Lancia, si coborand pe triunghi galben > Valea Ciubotea > pana la tabara situata in zona Partiei Zanoaga.
 
Seara culturala, proba mult asteptata de catre toti, s-a desfasurat sambata seara la foc de tabara, iar cei mai curajosi dintre participanti au recitat poezii, au cantat la chitara si chiar au fost protagonistii unor piese de teatru cu tematica montana. Categoria cea mai dorita de catre participanti ramane in continuare categoria „Open”, cu 42 de echipe inscrise, urmata de catre categoria „Family”, cu 31 de echipe inscrise. Evenimentul a fost sustinut de: CCR Logistics System, Green Global Future, Redis Nutritie, Summermag, Cramele Hallewood, Cofetaria Alice, ETC International, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Marketing Romania, Primaria Bran, Parcul Natural Bucegi, Serviciul Salvamont Bran, Jandarmeria Montana Bran. Avem placerea de a va informa ca in perioada 29-31 iulie 2016, Asociatia de Turism Montan “Via-Retezat”, in parteneriat cu Primaria Comunei Rau de Mori, va organiza etapa a IV-a din cadrul Campionatului National de Turism Sportiv „Stafeta Muntilor”, in Parcul National Retezat – Muntii Retezat. Evenimentele au ca scop crearea cadrului organizatoric si competitional in vederea unor relatii durabile, in baza principiilor eco-turistice- sportive si mediu protective, intre ONG-urile de tineret, turism, sport si ecologie. tafeta Muntilor este o competitie specializata, al carei clasament general este alcatuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv si in cadrul careia concurentii au posibilitatea sa participe la categoria corespunzatoare varstei si nivelului de pregatire.
 

Written by