Transformers 3: Dark of the Moon

 

Sa vezi “Transformers 3” in 3D e ca si cum retinele ti-ar plonja intr-o cascada de orgasme.
Incepand de acum, consemnam piesa finala a trilogiei care umileste toate cunoscutele in materie de SF si efecte speciale.
Daca ai fost incitat pana la tremur in primele doua parti “Transformers”, dupa “Transformers 3” pulsul tau cardiac va cunoaste noi ritmuri. Ritmuri dictate de coloana sonora distribuita impecabil si centrata pe melodia “Iridescent” a baietilor de la Linkin Park si intarita cu batai de bass ca niste incantatii. Simti ca si cel mai mic muschi din corp ti se zbate la fiecare mutare de metal a uneia din multele trasformari.
Ceea ce a facut regizorul  Michael Bay, a fost sa ia cu grija “pocalul” cu esenta SF-ului cinematografic, sa-l poarte cu gravitate si sa-l verse in toaleta; pentru a-l folosi la cocktailul de umor, imaginatie, brutalitate, tradari si epic – care se dovedeste a fi, in final, “Transformers 3”.
Seria “Transformers” este abordata de doua tipuri de public: publicul – “e cu roboti, penibil!” si publicul – “robotii aia sunt doar varful unui iceberg emotional”.
Pentru ca – da, “Transformers 3” are scene de-un cliseu grotesc si da, “Transformers 3” va fi motivul multor strambaturi din nas ale unor asa-zisi critici, dar la finalul celor aproape 2 ore si 40 de minute de rulaj, vei fi trait deja un peisaj si o viziune de proportii biblice.
Asadar, a fost scrisa cea de-a treia pagina a unui proiect temerar ce implica aceiasi Autoboti si Decepticoni, acelasi Sam Witwicky – interpretat de acelasi Shia LaBeouf, ca si in celelalte doua episoade ale “Transformers” si, de asemenea, interpretul rolului principal in “Wall Street 2” – si un nou personaj feminin central – ce-i drept, mult mai slab decat cel facut de Megan Fox in trecut.
Toate acestea – puse in intunericul “rece” si nesigur al Lunii.
Daca primele doua parti ale trilogiei “Transformers” au spart, in mod progresiv, limitele bugetelor si incasarilor cinematografice, “Transformers 3” are toate motivele sa continuie ascensiunea financiara – avand premiera in 23 iunie, la Moscova, primele cifre din jurul “T3” se invart, conform Reuters, la peste 380 de milioane de dolari in incasari globale.

“Transformers 3” – kinetica  spirit – metal.

Written by