Dieta cu apa fiarta

Dieta cu apa fiarta este o dieta care te obisnuieste usor cu o alimentatie sanatoasa si te ajuta sa iti detoxifiezi organismul. In general, dietele sunt foarte stricte dintr-o data, iar cei care incearca sa le tina, nu reusesc, datorita obisnuintei de pana atunci. Daca introducerea intr-un regim sanatos se face treptat, totul este mult mai usor. Dieta presupune introducerea in alimentatie a apei fierte si renuntarea la obiceiurile alimentare nesanatoase. Aceasta dieta este opusul dietei cu apa calda si lapte ce desi pare asemanatoare, este total diferita deoarece aceasta din urma permite orice alimentatie. Puteti urmarii accesand acest link mai multe despre dieta cu apa calda si lapte ce nu va interzice nici un aliment din alimentatia de zi cu zi. Revenind la dieta prezentata in acest articol, slabirea se face in doua etape:

Prima etapa

Prima etapa tine 15 zile si presupune introducerea apei fierte in alimentatie. In prima zi, se bea un pahar cu apa fiarta si racita, pe stomacul gol. In urmatoarele zile, se creste numarul paharelor cu cate unul, pana in ziua a 9-a, cand incepe sa scada numarul paharelor ( in ziua a 9-a, 7 pahare, ziua a 10-a, 6 pahare, etc) In cele 15 zile nu exista niciun fel de restrictie alimentara, insa trebuie sa renunti pe cat posibil la alimentele prelucrate industrial si la cele nesanatoasa. Trebuie sa renunti la fastfood, la conserve, la dulciuri, bauturi acidulate si alcool.

A doua etapa

Cea de-a 2-a etapa reprezinta dieta propriu zisa, care poate fi pusa in practica doar dupa ce au fost eliminate din alimentatie toate alimentele nesanatoase. In cea de-a 2-a etapa trebuie eliminate toate produsele din carne, branzeturile, zaharul, painea alba si grasimile. Se poate totusi folosi uleiul de masline pentru prepararea mancarurilor si a salatelor. Cea de-a 2-a etapa dureaza 7 zile.

Meniul dietei

Micul dejun: La aceasta masa veti manca orez fiert cu lapte fara grasime, 2 felii de paine graham, germeni de grau si putina miere. A doua varianta de mic dejun este cu lapte sau iaurt, fructe sau un pahar de suc de fructe. Pranzul: Aceasta masa va fi formata dintr-un piure de legume, o salata de legume crude, o ciorba de zarzavaturi si fructe. Cina: poti manca cereale integrale cu iaurt si o salata de legume fierte. De asemenea, poti manca si fructe coapte. Pe parcursul intregii diete, care tine 22 de zile, poti sa slabesti pana la 5-6 kg si iti poti detoxifia puternic corpul.

Written by