Nostradamus- o viata cu si prin preziceri

Nostradamus  ramane unul din numele ce starneste semne de intrebare in randul multor oameni. Multi nu stiu ce  a vrut de fapt, altora le este teama sa ii creada prezicerile iar altii considera ca doar timpul are raspunsuri.

Nascut in luna decembrie a anului 1503, Nostradamus a fost un medic, cabalist si farmacist. Numele sau real este Michel de Nostredame. Dupa lansarea cartii sale in anul 1555, intitulata Les Propheties numele sau nu a mai fost strain.

Michel se naste si creste  in sanul unei familii evreiesti, proaspat convertita la catolicism. Provenea dintr-o familie de negustori bogati. A studiat matematicile si medicina. Ca medic, s-a oferit voluntar sa ingrijeasca victimele ciumei, boala care avea sa-i rapuna mai tirziu prima sotie si cei doi copii. Multa vreme a fost un medic oarecare, pina cind a experimentat cu succes noi medicamente pe baza de plante. Desi  toata familia  traia  in spiritul religiei catolice, existau dovezi ale unei cunoasteri temeinice ale Cabalei in cazul lui Nostradamus. Michel a fost educat in spiritul umanist. Exista multe lacune informationale asupra evolutiei sale educationale, totusi este dovedit faptul ca s-a inscris  la cursurile de medicina ale facultatii din Montpellie.  Nu se stie durata  studiilor sale de medicina, insa exista marturii ca ar fi practicat profesia de medic. Nostradamus nu poate fi etichetat  ca un rebel al epocii sale, ci doar unul dintre savantii ratacitori care doreau a gasi oportunitati pentru a isi exersa meseria.. Din fericire pentru el, cei care aveau cunostinte medicale nu prea aveau timp sa se plictiseasca si nici sa moara de foame.

Dar Nostradamus a fost interesat si de studiul astrelor, pasiune mostenita de la strabunicul sau. Tot prevestind starea meteo la curtea Cahterinei de Médicis, i-a venit ideea sa faca predictii si pentru viitorul indepartat. Centuriile sunt scrise intr-un limbaj codat. Acesta este motivul pentru care decriptarea lor da nastere a zeci de variante.

Nostradamus este cunoscut oamenilor pentru prezicerile sale, si mai ales detaliul uimitor de a isi prezice propria moarte. Dovada este un catren in care trece la persoana intai:

,,Intors din misiune, dar al regelui, tinut in loc, nu va mai face nimic. Se va intoarce la Dumnezeu. Prietenii mei apropiati si cei din sangele meu. Ma vor gasi mort intre pat si masa de lucru.”

In caseta metalica, deja cunoscuta, gasita recent pe mosia lui Nostradamus se aflau manuscrise inedite. Potrivit acestora, sfarsitul lumii va veni in 2436, economia mondiala se va prabusi, oamenii se vor muta in alte sisteme solare si numarul homosexualilor va creste de patru ori.  Cu ceva timp in urma, dr. Edmond Fourier, unul dintre cei mai  cunoscuti  cercetatori ai operei  vizionarului  a facut o descoperire senzationala. 
 In apropiere de Paris, sub un bloc de piatra, a gasit o cutie cu manuscrise ce cuprindeau o serie de profetii ale lui Nostradamus, nestiute de nimeni pana acum. Ele au fost facute publice intr-o lucrare, intitulata: "Descifrarea profetiilor lui Nostradamus". 

Potrivit lui Fourier, Nostradamus era convins ca prezicerile lui nu vor fi intelese de contemporanii lui, de aceea a lasat o serie de indicii pentru a fi gasite atunci cand ar fi dorit el, adica la cumpana mileniului. Profetiile lui Nostradamus sunt exprimate in catrene. In majoritatea prezicerilor sale nu s-a inselat,cum ar fi aparitia lui Adolf Hitler si cel de-al doilea razboi mondial. 
Scrierile contin sute de profetii, necunoscute pana acum, unele optimiste, altele ingrozitoare. Iata pe care le considera cercetatorul cele mai importante: Economia mondiala se va prabusi odata cu disparitia averilor lor, "bogatii vor muri de mai multe ori", spune profetul.  Oamenii vor trai 200 de ani. Progresele medicinii vor prelungi durata de viata medie a omului la 200 de ani. O persoana de 80 de ani va arata ca una de 50, spune profetul. Din motive inexplicabile, numarul "barbatilor care ii iubesc pe barbati va fi de patru ori mai mare", prezice Nostradamus.  Toate impozitele vor fi desfiintate. O revolta de masa va duce la desfiintarea definitiva a impozitelor.. 
Radiatiile vor usca Pamantul. Este un avertisment ce arata ca distrugerea padurilor tropicale va duce la subtierea stratului de ozon, expunand Pamantul radiatiilor ultraviolete nocive. 

Urmatorul Papa va fi asasinat. Un papa  va fi omorat in timp ce viziteaza o tara straina, declansand un scandal global. Dr. Fourier afirma ca este vorba de succesorul lui Ioan Paul al II-lea, deoarece Nostradamus il descrie "tanar". Religiile oficiale vor disparea. Asasinarea Papei va declansa un razboi sfant si, astfel  bisericile sub forma actuala nu vor mai exista, spune Nostradamus, adaugand insa ca oamenii vor continua sa se roage si-si vor mentine credinta in Dumnezeu. 
 Sfarsitul lumii va avea loc in 2436. Nostradamus declara cu certitudine ca istoria umanitatii se va sfarsi la 1 octombrie 2436. El nu indica mijloacele prin care omenirea va fi distrusa, dar sugereaza ca fiinte pe care le denumeste "dusmanii nostri vechi" vor incepe un razboi.

Previziunile pe termen scurt au fost in mare parte corecte. Se apreciaza ca aproximativ 70% din profetiile lui s-au adeverit. Pina in prezent au fost identificate mai multe evenimente care ar fi fost prevazute de Nostradamus in centuriile sale. Arthur Crockett le enumera in „Profetiile inedite ale lui Nostradamus“: dominatia maritima a Marii Britanii vreme de aproape trei secole, moartea lui Giordano Bruno, revolta anti-comunista din Ungaria, moartea lui J. F. Kennedy, caderea zidului Berlinului, razboiul din fosta Iugoslavie, atacul de la 11 septembrie 2001.
Michael Rathford n-a reusit sa descopere o cheie originala de interpretare a profetiilor lui Nostradamus. In schimb, cand a dat peste documentul ingropat vreme de 400 de ani in arhivele Librariei Nationale din Roma, a avut o revelatie. O noua viziune asupra perioadei actuale si viitoare a prins contur.. Acesta a fost daruit de Nostradamus fiului sau care,  l-a donat Papei Urban VIII. Papa l-a ascuns, de teama persecutiilor. Rathford a combinat metodele de analiza traditionale cu altele mai sofisticate si a ajuns la concluzia ca traim „Era Necazurilor“. Cea mai detaliata perioada este cea dintre 2006 si 2012, ani plini de razboaie, disperare, dar si speranta. Dar acesta nu va fi sfirsitul lumii.
„Codul lui Nostradamus“ vorbeste de viitor. Rathford spune ca Nostradamus prezice ca, din cauza greselii unui lider politic important va avea loc un incident international. Se vor raci relatiile dintre doua mari state, unul din ele fiind SUA. Situatia va lua amploare atunci cand va interveni al treilea stat, un inamic al SUA, si astfel intreaga planeta va ajunge intr-o  stare de maxima tensiune.

Urmatoarele preziceri nu sunt deloc incurajatoare. Calamitatile vor aduce foamete, seceta, shimbari sociale. Tarile prospere si puternice, in special cele din vestul Europei, vor cunoaste decaderea. Vor fi dezbinate de lupte civile si tulburari sociale. Cutremure si inundatii serioase vor genera conflicte intre state. SUA va fi ruinata in incercarea de a face fata dezastrelor.

Presedintii SUA vor incerca sa extinda granitele tarii, se spune in Centuria VII, Catrenul 41. Populatia va fi nemultumita si se va revolta inaintea alegerilor. Va porni un fel de razboi civil, dar se vor organiza noi alegeri si la Casa Alba se va instala un candidat acceptabil.

Cele mai vehiculate profetii ale lui Nostradamus se refera la dictatorii lumii. Primul dintre ei ar fi Napoleon Bonaparte. „Nascut linga Italia“, acesta va deveni, dintr-un simplu soldat, imparat. Isi va trimite armata In Rusia, va lasa in ruina un oras (Moscova), iar in timpul retragerii multi dintre soldatii lui „vor muri in teritoriul alb“. Predictiile vorbesc despre „printul invins trimis in Elba“, dupa infrangerea „prin marele efort al fortelor straine“ (Waterloo). Al doilea antichrist ar fi Hitler (Hister): „un om patat de crime“. Dupa ce va cistiga de partea lui multi oameni, acest „capitan al Germaniei“, care nu va respecta nici o lege, va oferi omenirii doar „lacrimi, foc si razboi“. Moartea dictatorului, „langa Rhin“, va ramane sub semnul incertitudinii. Al treilea antichrist va fi un credincios al lui Mohammed, din Orientul Apropiat, care se va razboi cu Europa. Invazia va declansa al treilea razboi mondial. Omenirea va fi amenintata cu distrugerea totala. Razboiul se va sfarsi cand liderii a doua mari puteri de la Polul Nord (Rusia si SUA) vor deveni prieteni.

Nostradamus a fost gasit exact in locul indicat de el unde, incercand pesemne sa se ridice din pat, a cazut in noaptea de 1 spre 2 iulie 1566.  Pe mormintul lui Michel de Nostre-dame scrie: „A murit la Salon in anul 1556. Posteritate, nu-i tulbura dulcea odihna!“. Se pare ca dorinta nu i-a fost respectata, de atunci si pana astazi fiind necontenit pomenit.

Written by