Afla de ce este mierea de salcam cel mai cunoscut tip de miere

Mierea de salcam se deosebeste de restul sortimentelor de miere prin culoarea sa delicata, aproape incolora si prin faptul ca nu cristalizeaza inainte de un an. Cu un continut scazut in glucoza si un gust fin, este preferata copiilor si poate fi consumata si de catre diabetici.

Ferma de Miere primeste multe comenzi de miere de salcam de la parinti care reusesc sa-si convinga copiii sa renunte la dulciurile nesanatoase din comert si sa consume miere de salcam naturala 100%, incorporata in prajiturile facute in casa, bolul cu iaurt ori cerealele integrale servite la micul dejun. Adultii prefera acest tip de miere deja faimos (mierea de salcam este cel mai cunoscuta tip de miere) fiindca aroma sa delicata o face perfecta la indulcitul cafelei. Amestecata in diverse bauturi, mierea de salcam nu le schimba gustul, ci adauga o dulceata fina. Sugestia de consumare a mierii de salcam marca Ferma de Miere: invaluie o felie de paine proaspat prajita intr-o lingura cu varf de miere de salcam si savureaz-o alaturi de o felie de branza sarata de vaca si un pahar de vin.

Polenul colectat din florile de salcam ofera mierii un miros discret. Mierea de salcam naturala are un risc scazut de a da reactii alergice, spre deosebire de mierea poliflora care inglobeaza polenul multor flori.

Mierea de salcam contine complexul de vitamine B, enzime, flavonoide si acizi lactici, citrici si malici. Continutul scazut de glucoza si cel ridicat cu pana la 40% de fructoza face ca mierea de salcam sa fie indicata si diabeticilor, insa nu mai mult de 3 lingurite pe zi. Acelasi continut scazut de glucoza o face sa fie foarte usor de falsificat – un miros puternic de salcam este un semn ca mierea nu este naturala.

Deoarece nu este la fel de acida ca restul sortimentelor de miere, este indicata in tratametul bolilor digestive si ale tuturor afectiunilor care tin de tractul digestiv, inclusiv constipatia.

Mierea de salcam 100% naturala de la Ferma de Miere este indicata in calmarea tusei datorita proprietatilor sale antiseptice. Primavara mierea de salcam este un aliat puternic impotriva asteniei si a nevrozelor, asadar nu trebuie sa-ti lipseasca din camara niciodata.

Femeile gravide si copiii pot face cure de miere de salcam pentru a-si fotifica sistemul imunitar si a obtine un aport natural de vitamine si minerale. Persoanele aflate in convalescenta pot consuma miere de salcam intre mese pentru a ajuta organismul sa se refaca. Gravidele care simt nevoia sa manance dulciuri si nu vor sa apeleze la produsele din comert, pot sa comande un borcan mare de miere de salcam de pe  www.fermademiere.ro si sa o savureze cu incredere.

 

 

Written by