10 trucuri anti blues-de-sarbatori

Vin sarbatorile vin! Dar de ce cu atat de mult stres? Pentru multi dintre noi luna decembrie a devenit luna presiunilor, a termenelor limita, a liniilor trase sub liste interminabile. Dupa un an de munca si realizari, este cazul sa ne schimbam perspectiva! Sarbatorile sunt menite sa puna accent pe lucrurile simple, iar in cotidianul alert acestea au cazut de mult de pe lista prioritatilor. Te provocam sa-ti atingi un nou target personal de fericire. Astfel iti venim in ajutor cu zece trucuri de indepartare a blues-ului de sarbatori:

 

  1. Ofera-ti o binemeritata pauza!

Orice ai avea de facut, deadline-uri sau obligatii de familie, nu uita de tine! Pastreaza-ti o zi sau doua din concediu in care sa faci doar ce iti doresti, fii liber sa fii tu insuti!

  1. In loc sa ceri, ofera!

Implica-te intr-un program de voluntariat de sarbatori, sau schimba traditia in familia ta, prin a va implica impreuna anul acesta, in a ajuta pe cei nevoiasi. Nu oferi bani, implica-te direct, vei trai mult mai viu rodul muncii tale. Recunostinta oamenilor sinceri este mult mai valoroasa decat fericirea materiala.

  1. Ai incredere (cate o persoana pe rand)!

Nu poti sa-ti deschizi inima universului peste noapte, incearca pas cu pas, cate un om pe rand. Indiferent de rezultat, vei avea surpriza placuta de a te vedea diferit atat pe tine cat si pe cel din fata ta.

  1. Iarta!

Emotiile umane de baza sunt: fericirea, frica, surpriza, furia, dezgustul si tristetea. Gelozia, ura sau invidia sunt doar paraziti sentimentali ce nu conduc niciodata la un final fericit. Incearca sa accepti ce nu tine de tine si sa ierti pe cei ce nu pot face acelasi lucru.

  1. Simte atmosfera de sarbatori!

Gusta din savoarea sarbatorilor, putin din fiecare. O plimbare pe sub luminile de Craciun si un vin fiert alaturi de prieteni sigur o sa-ti incalzeasca sufletul, domolindu-ti astfel scepticismul!

  1. Redefineste traditiile!

Inventeaza o traditie nou, alaturi de familie au prieteni: o cina speciala intr-o zi doar a voastra, doar cu prietenii si cadouri haioase personalizate sau o seara petrecuta doar in familie cu jocuri si voie buna! Pe cat de calde sunt traditiile vechi, cele noi si mai ales personalizate, dau o nota speciala relatiilor cu cei dragi.

  1. Seteaza-ti o rezolutie pentru 2013!

Fii schimbarea ce o doresti in lume spunea un intelept in mod repetat. Incearca sa iti setezi un tel pentru noul an, un tel intim ce depinde doar de tine. Iesi din zona de confort si surprinde-te cu propriile capacitati!

  1. Fa curatenie in casa si in minte!

Ritualul curateniei de sarbatori poate fi folosit si pentru a-ti pune ordine in ganduri. Afara cu vechiul si inauntru cu noul! Ofera-ti timp de a reorganiza atat dulapul cat si lista de prioritati personale.

  1. Bucura-te de calatorie, nu doar de destinatie!

Indiferent daca este vorba de planificarea unor vacante de sarbatori, sau de sarbatoarea in sine, ia-le pe fiecare cate un pas pe rand. Daca pleci in vacanta, lasa stresul si hiper-perfectionismul acasa, tocmai micile gafe sunt cele ce dau savoare vacantelor. Bucura-te de fiecare moment, nu face din fericire o destinatie, ci o calatorie.

  1. Seteaza-ti un buget de sarbatori!

La inceputul lunii stabileste-ti un buget pentru sarbatori si incearca sa il respecti. Nimeni nu isi doreste sa intre in noul an cu povara datoriilor. Dupa cum ai observat, trucurile noastre anti-blues-de-sarbatori sunt low-budget si environmental friendly.

 

*Daca aceste mici trucuri ti s-au parut utile, trimite-le mai departe unui prieten drag. Este suficient sa-l ajute macar unul din zece, dupa cum spuneam, cate un pas pe rand. Sarbatori fericite!

 

 

Written by