Cucerim si ultima frontiera

 

Targul de carte SF & Fantasy Final Frontier se pregateste sa isi deschida portile incepand desambata, 23 martie. Timp de doua zile, organizatorii de la bookblog.ro ii vor asteapta pe cititorii si pasionatii de SF & F cu o serie de evenimente de exceptie, precum si lansari de carte, intalniri cu scriitori, invitati din tara si strainatate.

Evenimentul se va desfasura in incinta TeCaFi, Strada Doamnei nr. 9, in centrul istoric al Bucurestiului.

Editura Nemira a pregatit pentru acest Targ nu numai cateva noutati editoriale mult-asteptate de catre public, dar si o oferta de 40% reducere pentru titlurile reunite sub celebrele brand-uri Nautilus SFsi Anticipatia, alaturi de multe alte suprize.

Mai mult, sambata, 23 martie, incepand cu ora 11:30, va avea loc lansarea oficiala a romanului "Fata modificata" semnat de Paolo Bacigalupi. Cei doi invitati ai nostri – Oliviu Craznic si Horia Nicola Ursu – vor discuta viitorul literaturii SF&F asa cum este el prefigurat de proza si viziunea zguduitoare a scriitorului american.

Un roman SF dureros de realist, daca ni se permite exprimarea, cu   personaje verosimile, vii, care ne atrag si ne resping in aceeasi   masura, cu un subiect pe care poate inca il ignoram, acela ca omenirea   este predispusa la a-si crea propriul sfarsit de lume si de a ii   supravietui, Fata modificataeste o carte ce cu siguranta va impune o noua cale de intelegere a   literaturii de gen. Pe fundal, Emiko, simbol al unor arhetipuri si   prototipuri individuale, devine vocea prin care Bacigalupi spune o   poveste cu adanci implicatii psihologice si sociale.”

Volumul “Fata modificata”, distins cu premiile Nebula, Hugo si Locus,   printre altele, este considerat la ora actuala unul dintre cele mai   bune romane SF ale secolului XXI. Daca asa stau lucrurile sau nu, va   invitam sa dezbatem impreuna sambata, de la ora 11:30.

Duminca24 martie, incepand cu ora   12:00, ne provocam cititorii la o intalnire de exceptie: trei dintre   cei mai cunoscuti autori romani de SF si Fantasy vor fi acolo alaturi de   fanii genului, pentru a ii ghida intr-o scurta calatorie prin   universurile pe care maestrii le-au creat.

Inca din anii '90, Editura Nemira si-a asumat rolul de a deveni nu numai o rampa de lansare pentru   autorii romani de SF&F, dar si o ”voce” prin care acestia au devenit   cunoscuti publicului autohton. In misiunea sa constanta de a se alinia   la curentul mondial de SF si in incercarea de a oferi publicului roman   accesul la marile capodopere ale lumii, Nemira nu a pierdut totusi din   vedere faptul ca proza speculativa de sorginte romaneasca este, la nivel   calitativ, cel putin la fel de buna ca cea straina, iar reprezentantii   genului SF de pe plaiurile noastre merita tot atatea laude.

Written by