Jean Paul Gaultier la Eurovizion

 

Designerul francez Jean Paul Gaultier va crea rochia pe care o va purta Petra Mede, gazda finale Eurovision 2013, care se va desfasura pe 18 mai, la Malmo, in Suedia. Excentricul designer nu se afla la prima colaborare cu organizatorii concursului Eurovision. La editia de anul trecut, el a imbracat-o pe reprezentanta Frantei, Anggun, iar, la editia din 2011, el a semnat vestimentatia purtata de Dana International.

Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956. EBU reuneste in prezent 74 de televiziuni din 56 de tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Din EBU face parte si Televiziunea Romana.

Romania va fi reprezentata la editia din acest an a concursului Eurovision de Cezar Ouatu (Cezar), cu piesa "It's my life". Atat semifinalele, din 14 si 16 mai, cat si finala, din 18 mai, vor fi difuzate live de Televiziunea Romana.

Written by