Premieră pe scena Teatrului Tony Bulandra

O noua premiera pe scena Teatrului Tony Bulandra din Targoviste:

piesa ”Furtuna” dupa Alexandr N. Ostrovski

Targoviste, 26 februarie 2014: Teatrul Tony Bulandra anunta premiera unui nou spectacol al stagiunii 2013 – 2014: piesa „Furtuna”, in regia lui Dumitru Acris, se va juca in avanpremiera pe 28 februarie si in premiera pe 1 martie pe scena teatrului din Targoviste. Spectacolul prezinta istoria unei femei cu o lumina interioara aparte, legata de Dumnezeu, care exista intr-o lume lipsita de vointa, unde cei care o inconjoara sunt slabi si manipulati de societatea in care traiesc.

 

Piesa „Furtuna” este scrisa de autorul rus Alexandr N. Ostrovski si descrie drama unei familii din Rusia, prabusita in propria mocirla, unde relatiile dintre parinti si copii, sot-sotie, ajung sa fie simboluri ale ipocriziei sociale. Conflictul principal in ,,Furtuna” reprezinta un proces de trecere de la unele principii vechi patriarhale, la cele noi, cu tendinta de eliberare dintr-un imperiu al despotismului intunericului si suferintei.

 

Furtuna vine sa trezeasca sufletele omenesti si tot ce este viu in oameni, pentru fiecare personaj reprezentand un factor diferit: o prevestire, inceputul unei noi vieti, vocea Celui de sus care prevesteste unele evenimente sau pedeapsa pentru pacatele noastre.”, a declarat regizorul piesei, Dumitru Acris.

 

Printre actorii care vor da viata personajelor se numara Cristina Dumitra, Delia Lazar, Sebastian Balasoiu, Antonia Ionescu Micu, Virgil Aioanei si Andrei Bratu.

 

Regizorul Dumitru Acris a absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau in 2004. Ca actor al teatrului "Luceafarul" din capitala Republicii Moldova a castigat in 2002 premiul UNITEM "Steaua fara nume", iar in 2007 a primit de la Presedintia Republicii titlul onorific de "Maestru in arta".

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Teatrul Tony Bulandra din Targoviste a fost inaugurat in 30 ianuarie 2002. Este cel mai tanar teatru din Romania prin varsta actorilor (23-27 de ani) si prin proiectele sale ambitioase. Teatrul gazduieste si expozitii de pictura si sculptura. Pe scena din Targoviste au urcat nume mari ale teatrului romanesc, precum Laura Vasiliu, Sebastian Papaiani, Adrian Titieni, Marius Manole.

Written by