Sa ne bucuram de colectia Yorick si de Zilele Teatrului Nottara

De cand n-ati mai mai fost la teatru? De cand n-ati mai citit o carte cu si despre teatru?

Stiati ca editura Nemira a dezvoltat una dintre cele mai importante colectii romanesti de teatru, Colectia Yorick? Daca stiati, atunci sigur va place teatrul si merita sa aflati ca, pana pe 16 decembrie, Zilele Teatrului Nottara ne aduc spectacole de succes si premiere, aniversari, dezbateri si colocvii.

Spectacolul "Uzina de placeri S.A.", dupa piesa "Ca Zapada si cei doi" de Valentin Nicolau, in regia lui Alexandru Berceanu, implineste nici mai mult, nici mai putin de zece ani de la premiera. In seara de vineri, 14 decembrie, ora 19:00, spectatorii sunt asteptati la o reprezentatie aniversara. "Ca Zapada si cei doi", piesa care a castigat Premiul pentru Dramaturgie Camil Petrescu, este o explorare a identitatilor misterioase, pornind de la o poveste care, aparent, ne pune in fata unor personaje desprinse din lumea noastra: o telefonista de la linia erotica, un anonim care joaca la Bingo. Putin vis, putina realitate, mult teatru, in toate sensurile cuvantului. Din distributie fac parte Virgil Ogasanu si Crenguta Hariton. (Sursa: Yorick.ro)

"Valentin Nicolau este, incontestabil, un dramaturg care stie cum se face o piesa, stapan pe replici, firesc in limbaj si, nu in ultimul rand, plin de idei de teatru. Toate piesele lui pot fi puse in scena. Sunt gandite pentru scena. Mana regizorului n-are de retusat decat maruntisuri."  Nicolae Manolescu

Tot vineri, 14 decembrie, la Teatrul Nottara va  avea loc lansarea celor mai recente volume aparute in colectia Yorick, publicata de Editura Nemira, in prezenta coordonatorului colectiei, Monica Andronescu, precum si a celor doua volume semnate de Valentin Nicolau, "Povesti din al noualea cer" si "Pastreaza copia si nu uita originalul".

Pentru cei interesati de cartea de teatru, Nottara a pregatit si un colocviul in aceeasi zi, la ora 11:00, moderat de criticii de teatru Elisabeta Pop si Mircea Morariu, la care vor participa criticul de teatru Florica Ichim si dramaturgul Valentin Nicolau.
 

Va asteptam cu drag la teatru!

Written by