Inchirierile auto – un domeniu in plina dezvoltare

In ultimii 10-15 ani domeniul inchirierilor auto a luat amploare si pe plaiurile mioritice. Daca in anii ’90 stiam de asemenea servicii numai din filmele americane, odata cu noul mileniu pe piata romaneasca au inceput sa apara primele firme autohtone, care apoi au prosperat, incurajate de cererea tot mai mare.
Si chiar daca la inceput clientii erau mai degraba straini aflati in Romania, pentru afaceri sau distractie, treptat publicul neaos a inceput sa aprecieze si sa foloseasca tot mai intens serviciile firmelor de inchirieri. Care au inceput la randul lor sa se adapteze nevoilor utilizatorilor.
De ce inchiriaza romanii o masina? In prezent motivele sunt cat se poate de variate. Fie ca se afla departe de casa in interes de serviciu sau isi doresc sa plece in concediu fara grija transportului. Fie autoturismul personal este pe moment indisponibil din cauza vreunei defectiuni sau au nevoie temporar de o masina mai incapatoare. Multitudinea motivelor este egalata de cea a ofertelor. Diversitatea este o lectie pe care firmele de inchirieri auto au invatat-o temeinic, asa ca, in ciuda crizei financiare din ultimii ani, s-au asigurat ca au in parcul de vehicule cele mai recente modele, dar si masini de tot felul, de la cele sport la autoturisme practice sau de lux, microbuze si chiar autocare. Cititi pe www.titan-inchirieriauto.ro 7 avantaje la inchirierea unui automobil.
Un alt plus pentru firmele de profil il reprezinta flexibilitatea. Se poate inchiria o masina pentru cateva ore, dar si pe perioade lungi, de o luna sau mai mult. Vehiculul poate fi returnat in alta localitate daca firma are sediu acolo, iar optiunile sunt si ele destul de numeroase: de la sofer si chiar sofer suplimentar, pana la sisteme GPS sau scaune de copil.
Desigur, toate aceste optiuni aditionale sunt contra cost. Preturile nu mai sunt insa prohibitive – si aici ne referim la intregul fenomen. Chiar daca nu sunt poate la indemana oricui, masinile inchiriate au devenit un serviciu ca oricare altul, accesibil si usor de utilizat. Este bine insa ca, in cazul in care doriti sa inchiriati o masina, sa nu va orientati doar dupa pret. Si asta pentru ca de multe ori la costul propriu-zis se adauga si alte cheltuieli, specificate sau nu in oferta initiala. In functie de firma si de oferta, veti plati in plus pentru carburant sau asigurare, pot exista costuri de rezervare daca modelul pe care il doriti este unul foarte solicitat si chiar garantii consistente in anumite cazuri, cum sunt masinile de lux sau cele ce intra la categoria “raritati”. De altfel aceste garantii sunt o masura usor de inteles daca tinem cont de numarul mare de masini inchiriate care au fost furate pentru a fi apoi revandute.
Conform marturiilor celor care au apelat deja la serviciile firmelor romanesti, nu suntem deloc mai prejos decat companiile de renume din alte tari. Chiar daca intr-un interval scurt, piata romaneasca de inchirieri auto s-a dezvoltat frumos, asa ca daca aveti nevoie de o masina nu ezitati sa o inchiriati. Veti fi placut surprins.

Written by