Anca Poterasu Gallery duce Romania la Preview Berlin-The Emerging Art Fair 2011

Bucuresti, 23 august, 2011. Romania se va afla anul acesta la cea de-a sasea participare la targul de arta Preview Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente artistice din Europa, dedicat promovarii galeriilor si artistilor tineri. Evenimentul va avea loc in perioada 9-11 septembrie, intr-un spatiu neconventional: o hala din fostul aeroport Tempelhof.

Cea care va reprezenta Romania si artistii romani la editia de anul acesta este Anca Poterasu. Pasionata de arta contemporana, aceasta a initiat in 2009 proiectul spatiului alternativ Little Yellow Studio, aducand o nota personala expozitiilor de grup si tematice, a performance-urilor, intalnirilor si discutiilor interactive. In 2011, proiectul a trecut de la stadiul de studio la cel de galerie.

Galeria Anca Poterasu este un spatiu dedicat artei contemporane, care sprijina arta romaneasca contemporana si reprezinta atat artisti consacrati, precum si tineri artisti pe care isi propune sa ii introduca in circuitul artei internationale. 

“Participarea la Preview Berlin este o mare bucurie pentru mine. Este o concretizare a muncii noastre de pana acum, care incepe sa dea rezultate vizibile. Vom expune pictura, desen si instalatie. Mizam pe doua nume deja consacrate – Zoltan Bela si Adriana Jebeleanu si pe doi artisti tineri: Lea Rasovski si Dan Pintea”, spune Anca Poterasu, curator si manager al Galeriei Anca Poterasu.

Zoltan Bela si Adriana Jebeleanu sunt cei care vor expune pictura. Zoltan Bela a avut mai multe expozitii in tara si in stainatate, din care amintim “Self Reflecting 30”, la Galeria Point Contemporary Bucuresti (RO), “Bucharest Transition Icons”, la galeria Carini&Donatini (IT), dar si expozitii de grup precum “I Am a Romanian: The Bucharest Tel-Aviv Route” (IL),“Out of Sacred”, Arrezo, Italia sau “The Berlin Wall”, la Galeria Promenade din Vlore (AL).

Adriana Jebeleanu nascuta la Cluj a expus la Galeria de Arta a Muzeului National Brukenthal, Muzeul de Arta din Cluj, Muzeul National de Arta Contemporana(MNAC) Galeria 42 din Mondena, Galeria Binz&Kraemer din Koln (DE), KABE Contemporary din Miami (SUA) si la Anca Poterasu Gallery.

Lea Rasovsky va expune o serie de desene din proiectul “Mentors”. La doar 25 de ani, Lea a expus  la Galeria Anaid (RO), la Alert Studio (RO), Atelier 35 (RO) , LC Foundation( RO), Alert Studio, Little Yellow Studio (RO) si a participat la cea de-a XIII-a editie a Bienalei Tinerilor Artisti din Europa si zona Mediterana, in Italia.

Dan Raul Pintea va participa cu instalatia “Mindstream”. A avut  pana acum mai multe participari la bienale si festivaluri internationale precum Festivalul International de Arta Grafica din Cluj sau Bienala Internationala de Gravura din Cinquieme, (BEL), “Zacusca Urban Arts”. A expus la Galeria Ivan instalatia “Habitat/reconstructia unei camere de lucru”, curator tefan Tiron, la Galeria 26 , curator Adrian Bojenoiu. O alta contributie importanta a avut-o in proiectul “The Book of George, Compendium of Romanian Comic Art”, 2011.

Anul acesta, Preview Berlin va gazdui 58 de expozanti din 14 tari si va expune un total de peste 200 de lucrari. Anul trecut, targul a stabilit si un record al numarului de vizitatori, care a depasit 12 000 in doar doua zile.

_________________________________________________________________

Anca Poterasu Gallery este o galerie de arta dedicata artei contemporane, ce isi propune sa sustina si sa promoveze initiativele artistice si proiectele curatorilor romani. Anca Poterasu Gallery sustine atat artistii consacrati, cat si tinerele talente, pe care isi propune sa le promoveze in afara spatiului romanesc.

Preview Berlin este un targ de arta contemporana desfasurat in Berlin. Prima editie a avut loc in 2005 si de atunci a devenit cel mai important eveniment de arta al capitalei germane, precum si un important eveniment artistic la nivel European.  Preview Berlin este organizat de catre Kristian Jarmuschek, Rüdiger Lange si artistul Ralf Schmitt.

 

 

 

 

 

Written by