Apocalyptica revine in Romania

Finlandezii de la APOCALYPTICA revin in Romania a patra oara pentru a participa la Romanian Rock Meeting 2012 – Spring Edition. Evenimentul, organizat de Promusic Events si revista Maximum Rock (producator Nelu Brindusan). Dupa concertele sustinute la Peninsula din Targu-Mures (2005), la Arenele Romane (2006) si la Stufstock (2008), formatia Apocalyptica revine in Romania pe 13 mai la Arenele Romane din Bucuresti.

Trupa finlandeza Apocalyptica a fost infiintata in 1993 de violoncelistii Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso si Paavo Lötjönen, carora li s-a alaturat si bateristul Mikko Siren.  Toti instrumentistii care fac parte din componenta formatiei au pregatire academica, fiind absolventi ai prestigiosului Conservator Sibelius din Helsinki.

Trupa originara din Helsinki s-a remarcat printr-un stil eclectic in care primeaza metalul simfonic. Influentele muzicale includ insa o varietate de genuri: speed metal, alternative-metal, hard-rock, metal progresiv, thrash si, nu il ultimul rand, muzica clasica. Nu lipsesc nici sonoritatile de tip folk, finlandez sau international.

Desi initial era o formatie "tribut" Metallica, Apocalyptica trupa a sters cu timpul orice urma de "epigonism". In prezent, trupa abordeaza atat piese exclusiv instrumentale, cat si melodii cu voce (pentru care apeleaza de obicei la un artist invitat).

Formatia a colaborat pana in prezent cu nume celebre ca Max Cavalera, Brent Smith, Cristina Scabbia, Gavin Rossdale, Joe Duplantier, Lacey Mosley, Ville Valo, Lauri Ylonen, Matt Tuck, Nina Hagen si multi altii. Intre instrumentistii alaturi de care au cantat se numara Dave Lombardo (Slayer) si Sami Kuoppamaki (Reflections).

Apocalyptica a lansat 7 albume si a vandut peste 4.000.000 de copii in toata lumea.

Alaturi de finlandezii de la Apocalyptica alte doua formatii vor participa la eveniment: White Walls din Constanta si Changing Skins din Bucuresti.
 

Written by