Monarchy si HITT au scos energia din publicul lor feminin

Progressive metal-ul romanesc a urcat pe scena in Silver Church. Baietii de la Monarchy au dat frau liber pieselor lor intr-un concert, vineri seara, inainte sa faca senzatie artistul japonez Hitt. Publicul… prea tanar ca sa nu fie minor.

Era ora 17. In fata la Silver Church era o galagie de mai ca darama usa clubului. Erau ei, fanii Monarchy. Niste copii care nu stateau locului de atata nerabdare. Niste fete intre 15 si 17 ani atat de pasionate de ce avea sa se intample inauntru. Baietii… baietii erau tacuti si linistiti. Erau doar cinci. 

Cum s-au deschis usile, adolescentele s-au lipit direct de scena ca nu cumva sa le ia cineva locurile. Si stiau sigur pentru ce au facut asta. Pentru vocea solistului, muzica live a intregii trupe si, mai ales, pentru ritmurile de progressive metal pe care aveau sa dea tare din cap cat sa le fluture pletele din spate spre fata si din fata spre spate. Si tot asa a fost sfidata orice ameteala. 

Incantat de publicul lui feminin, solistul Dragos Cretu si-a salutat fanele, batand palma cu ele ca niste rockeri autentici. Vuiete, tipete si exclamari inundau clubul din glasurile fetelor venite direct de la scoala, cu ghiozdane carate in spate, ca sa se miste asa cum le dicta muzica Monarchy. Fie ca era Earthquake, Endless Journey sau Soul Insanity, publicul a avut energie la fiecare melodie. 

"E foarte bine sa avem un public tanar, pentru ca publicul tanar are timp cel mai mult sa vina la concert", a spus solistul despre elevele care faceau galagie ca Monarchy sa urce odata pe scena. "Lasam albumul…"

Monarchy a spus pentru National Magazin ca la sfarsitul toamnei va scoate un nou album, iar la anul va pleca intr-un turneu national si unul international si spera sa ajunga si in Statele Unite ale Americii, pentru ca muzica lor sa ajunga la mai multi oameni. 

Deocamdata, Monarchy a dat palma cu HITT pentru un concert in Bucuresti si unul in Sofia, Bulgaria. "Avem acelasi booking agent. E o combinatie interesanta, mi-a placut foarte mult stilul lui si este o imbinare de culturi. Ideea e sa oferim un show diversificat", a mai spus Dragos Cretu. 

Cat despre HITT …"Am venit aici pentru el. Imi place Japonia." Sunt vorbele unei fane care a stat lipita de scena ca sa-l filmeze pe artistul din Asia. HITT. Sau "Hittoooo, Hittoooo, Hittoooo", cum l-au strigat adolescentele din Bucuresti. 

HITT, definit ca un artist iesit din tipare, domina scena cu un stil muzical tesut din j-rock, piano rock cu influente jazzy. Iar influentele au fost puternice, caci fanele si-au dat tipatul la maxim. Pareau mai vii ca niciodata. Hitt are o muzica atat de antrenanta ca scoate energia din ascultatori. A aparut in ochii publicului cu o camasa rosu bordo descheiata cat sa se vada pieptul unui baiat firav care inca nu trece pe la sala de fitness. A doua camasa pe care a purtat-o era prinsa de pantaloni in loc de curea. Totul ti-ar fi atras privirea catre el, dar mai ales frizura si atitudinea feminina a unui om care vrea sa socheze. 

Si ca sa demonstreze ca nu a venit doar sa-si puna vocea la microfon, HITT  a lovit tare cu limba romana. "Cap, nas and, don't tell me, gura, sexy gura", a spus artistul refuzand ajutorul fanelor deja innebunite. "Multumescu, multumescu", a incheiat cu o romana cu accent japonez. Dar toate astea construiau spectacolul de vineri seara, unde artistul a mirosit ca un indragostit trandafirul primit de la o fana bucuresteanca. In rest, totul a intrat ca amintire in aparatele foto din public. O amintire de origine Monarchy si HITT. 

Foto: Anamaria Lucia
 

Written by