Noi povesti la Anca Poterasu Gallery: Abilitatea esemplastica a imaginatiei

Primavara aduce o noua expozitie la Anca Poterasu Gallery. De aceasta data, lucrarile expuse ii apartin lui Dan Raul Pintea, iar vernisajul va avea loc joi, 8 martie, intre orele 19:00 si 22:00, la Anca Poterasu Gallery.

Materialele sunt neconventionale, de la lemn, la placi de furnir, hartie sau chiar oglinda. Tehnicile sunt dintre cele mai diverse: cerneala, spray acrilic, goase.

Punctul de inspiratie al lucrarilor a fost principiul actului creator propus de Coleridge in Biographia Literaria. Pentru Dan Raul Pintea, termenul esemplastic semnaleaza caracterul unitar al materializarii gandurilor sale, la intersectia mai multor dimensiuni. Totodata, acesta simte nevoia de a deconstrui intregul pentru a capta iluzia controlului, ca rezultat al incapacitatii masurarii ansamblului universal mental.

Noua serie de lucrari ale artistului Dan Raul Pintea parcurge un traseu ascendent de dezvoltare a abilitatilor ezoterice personale. Acesta este preocupat de conceptul de mindstream, de dimensiuni si intersectia acestora, pana la  puterea gandului, materializarea sa in realitate sau a gandului care determina materializarea, aceasta fiind insasi lumea reala, universul.

 

Written by