Povestea spicului de grau – un nou atelier dedicat copiilor la Teatrul Ion Creanga

 

La incheiere de stagiune, inainte de concediile celor mari si vacantele celor mici, Teatrul Ion Creanga a programat un nou atelier dedicat copiilor si parintilor: „Povestea spicului de grau”.

Astfel, in data de 1 iulie, ora 18.00, la Sala Studio, Bd. Gh. Magheru nr. 27, sunteti invitati sa aflati „Povestea spicului de grau”. Atelierul, dedicat copiilor cu varsta intre 3-6 ani, este dezvoltat in cadrul programului Educatia Timpurie.Teatru pentru 0-3 ani, initiat in 2005 de Teatrul Ion Creanga, in parteneriat cu Centrul de Educatie si Dezvoltare Profesionala Step by Step si s-a nascut din dorinta de a promova importanta si beneficiile sprijinirii parintilor cu privire la psihologia copilului care isi creeaza baza viitorului caracter inca din primii ani de viata.

Pornind de la ideea ca painea este mai mult decat un aliment, ca nimic nu este mai bun decat o bucata de paine calda si proaspat scoasa din cuptor, masa de pranz nu este privita doar ca o simpla masa, ci ca moment de reunire a familiei.  Painea, framantarea aluatului si jocurile propuse sunt o incursiune in clipele copilariei, o intoarcere in timp la vremurile cand mamele si bunicile framantau cu dragoste aluatul, impartind apoi painea aburinda. Povestea spicului de grau si a painii ne aduce in atentie un pic din parfumul aromat al copilariei.

Coordonatorii Voicu Hetel si Julieana Draghici ii vor indemna pe participanti sa se joace pe rand cu fiecare ingredient in parte, sa construiasca o moara de vant si painici pe care le vor coace si manca acasa.

Durata: 50 – 60 minute  

              Pentru inscrieri, va asteptam mesajele pe adresa de e-mail: inscrieri@teatrulioncreanga.ro pana vineri, 29 iunie, ora 16.00. Informatii necesare: nume parinte, date de contact, nume si varsta copil. Atelierul este gratuit si participarea se va face in ordinea inscrierilor, cu o confirmare vineri din partea organizatorilor. Numar maxim de participanti: 15 copii; 15 parinti.

Written by