SPARGATORUL DE NUCI a transformat Sala Palatului in patinoar

     O compozitie celebra, 3 tone de gheata, 45 de balerini rusi si 4000 de spectatori incantati. Acestea ar fi coordonatele spectacolului ce a avut loc joi seara (19 Ianuarie 2012) pe scena Salii Palatului din Bucuresti!

Compania care a inventat baletul pe gheata – Saint Petersburg State Ballet on Ice a fost prezenta la Bucuresti pentru un spectacol la fel de celebru ca si cei ce l-au prezentat: Spargatorul de Nuci de Piotr Ilici Ceaikovsky! Cu ajutorul a trei tone de fulgi de gheata, scena Salii Palatului s-a transformat pentru o zi in patinoar! 200 de metri patrati au fost suficienti pentru ca talentatii rusi sa le arate bucurestenilor de ce sunt atat de celebri!

4000 de oameni au umplut Sala Palatului pentru a-i vedea pe membrii celei mai faimoase trupe de balet pe gheata. Au lasat de-o parte supararile si mitingurile si au venit la Sala Palatului cu dorinta de a-i vedea pentru prima oara sau revedea, dupa caz, pe celebrii balerini.

Spectatorii s-au bucurat de povestea Clarei si a lui Fritz, au aplaudat fiecare element mai complex de balet si fiecare element de patinaj artistic! Balerinii rusi s-au sincronizat perfect, s-au miscat incredibil de frumos si fara nicio ezitare si i-au impresionat pe spectatorii aflati in sala prin gratia, eleganta si profesionalismul lor. Publicul a fost impresionat si de costumele balerinilor, machiajul si coafurile acestora! Spectatorii adulti au urmarit cu atentie povestea iar cei mici s-au bucurat de zapada artificiala ce cadea peste scena si de personajele costumate in soricel.

Pentru cei ce nu stiu povestea, aceasta este simpla: in preajma Craciunului, in familia domnului Stahlbaum toti isi asteapta darurile. Copiii familiei sunt cei mai nerabdatori… il asteapta pe unchiul Drosselmayer care le aduce cadouri. Cei doi frati, Clara si Fritz se cearta din cauza darurilor iar fratele castiga disputa. Pentru a o consola, unchiul Drosselmayer ii da fetei un spargator de nuci. Fritz ii strica fetei jucaria iar aceasta izbucneste in lacrimi. Mama ii trimite la culcare, musafirii se retrag iar Clara isi ia la revedere de la Spargatorul rupt. Dupa putin timp se intoarce in camera festiva si adoarme in fotoliu. Incepe sa viseze tot felul de personaje precum soarecii care o incoltesc… Spargatorul de nuci o apara de raufacatori si Clara il ajuta sa ii invinga. Spargatorul de nuci se transforma intr-un print chipes care o invita la Castelul Trandafirilor din Imparatia Dulciurilor. Cele mai nostime personaje vor participa la divertismentul compus din mai multe dansuri: spaniel, arab, chinezesc, rusesc, italian… Urmeaza Valsul Florilor… insa pentru Clara toate aceste aventuri au facut parte doar dintr-un frumos vis…. A trecut noaptea de Craciun, iar odata cu ea si cele mai frumoase iluzii… Clara, care traise un vis de poveste, sta acasa linga pomul de Craciun, iar in brate tine mult iubita papusa – Spargatorul de nuci.

 

     http://www.youtube.com/watch?v=hnjoQfvWILI&feature=related

FOTO: Alin Craciun

Written by