SPECTACOL DE GALA – Iubeste-ma… AMERICA

Joi, 18 octombrie 2012, orele 19.30, RomaniaFilm readuce pe marele ecran, la Cinema SCALA, intr-un spectacol de gala extraordinar, IUBESTE-MA…AMERICA! de Claudia Motea si AL.G.Croitoru.

Dupa un turneu plin de succes, in Europa si in America, la cererea publicului, iata din nou, in cinematografe, Super Comedia IUBESTE-MA…AMERICA!, in regia Maestrului AL.G.Croitoru si in interpretarea actritei romano-canadiene CLAUDIA MOTEA, care intr-un singur spectacol interpreteaza nu mai putin de opt personaje cu varste intre 25-80 de ani.

Iubeste-ma… AMERICA! evoca povestea fascinanta a unei actrite din Romania, Stela, care proaspat ajunsa pe meleagurile Americii, intampina peripetiile de adaptare, specifice oricarui emigrant din lume.

 Spectacolul  a fost premiat in Canada si in Romania cucerind publicul spectator  atat prin conceptul sau inedit de teatru-film, fiind o ingemanare intre arta teatrala si arta filmica, cit si prin jocul actritei romano-canadiene Claudia Motea,  care interpreteaza nu mai putin de opt personaje cu varste intre 25-80 de ani, sub bagheta regizorala a maestrului AL.G.Croitoru.

In rolul principal, Stela, actrita canta, danseaza, vorbeste cu Statuia Libertatii, devine inger pazitor ingrijandu-si aripile, prafuite uneori, mananca stele cu iubitul ei, traind sentimentul libertatii in plin New York. De pe scena Stela interactioneaza cu celelalte sapte personaje de pe ecran.

La sfarsitul piesei fiecare spectator se  va regasi cu siguranta in povestea Stelei, intelegand de ce, in cronici, Claudia Motea  este  numita  Giulietta Masina a zilelor noastre.

Premiera piesei in Romania a avut loc la Alba Iulia, la  Congresul Spiritualitatii Romanilor de Pretutindeni – la 1 Decembrie 2010, apoi a avut  reprezentatii la Teatrul Evreiesc de Stat Bucuresti, Teatrul Centrului Militar National, Teatrul Gong-Sibiu,Teatrul din Bucvina, Teatrul National Radiofonic –piesa fiind inclusa in repertoriul acestuia, iar sub egida ROMANIA FILM, piesa s-a jucat si se va juca in cinematografele din Bucuresti (Cinema Corso)si din tara( Craiova, Pitesti, Deva, Hunedoara, Cluj).

Alte participari:   in Italia , la Roma, la Festivalul  Callatis- Miss Romania Diaspora(August 2011),  la International Comedy Film- Cluj (Octombrie 2011) si in Olanda, la Arnhem la Festivalul Diaspora (Ianuarie 2012).

In luna iunie a cestui an  spectacolul a fost jucat in America- Los Angeles,  in cadrul  Festivalul Hollywood Fringe Festival 2012, unde a avut cinci reprezentatii de succes.

 

Premii  primite in Canada si in Romania:

Premiul pentru cea mai buna actrita (Canada)

Premiul pentru cea mai buna piesa scrisa (Canada),

Premiul pentru cea mai buna productie (Canada),

Premiul de Popularitate (Canada) ,

Trofeul Hyperion (Romania),

 Premiul de Excelenta in Teatru(Bucovina)

Premiul Gong-Sibiu pentru initiative remarcabile in domeniul artei teatrale romanesti

Premiul de Excelenta in Miscarea Teatrala Romaneasca(Bucuresti)

Written by