Trupa Trei Parale, pe scena la Ghost Fest 2012

Trupa "Trei Parale" aduce muzica traditionala romaneasca de acum 200 de ani la Ghost Fest, anunta organizatorii evenimentului care va avea loc in Rasnov, intre 13 si 14 iulie.  

"Trei Parale” este un grup format din Florin Iordan (fluiere, cobza), Daniel Pop (voce, fluiere, percutie, dramba), Beatrice Iordan (voce, cobza) si Dinu Petrescu (percutie). Ei sunt preocupati sa tina vie muzica veche cantata cu doua secole in urma in zona Carpatilor, iar pentru actualizarea foclorului de atunci, folosesc fluierul ciobanesc, cavalul, fluierul fara dop, fluierul gemanat, tilinca, cobza, viela, dramba, toba, vuva, daireaua si bendirul, instrumente aproape disparute chiar si din mediul rural si total anulate de evolutia muzicii urbane.

Chiar si asa, sunt opt ani de cand trupa promoveaza un stil muzical pitoresc si patru ani de la primul album, Bazar, ce cuprinde piese de acum doua veacuri din Moldova si Muntenia.

Formatia „Trei Parale” a aparut, de-a lungul timpului, in fata publicului la Balkanic Zeppelin, la festivaluri medievale (Sighisoara, Medias, Zalau, Brasov) si de muzica veche (Bucuresti), la festivaluri de world music din strainatate si la festivaluri de teatru (Campina, Pascani).

 

Ghost Fest 2012

 Fanii Ghost Fest se vor strange intre 13 si 14 iulie pe terenul de biatlon de la baza cetatii Rasnov pentru nume ca Trobar de Morte (Spania), The Moon & the Night Spirit (Ungaria) si Allerseelen (Austria).

Totodata, evenimentul pune in valoare traditionalul prin ateliere de arte si mestesuguri, expozitii de pictura, fotografie, arta, demonstratii de reenactment, proiectii de film si carnaval. 


Biletele la evenimentul organizat de Cavalleria Events se gasesc in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, filiala Bestial Records din Bucuresti, librariile Humanitas si Carturesti sau online pe eventim.ro.

 

 

Written by