Si daca…

 

Si daca maine ar fi ultima zi de pe Pamant? Ultima zi in care am fi liberi. In care am trai/ Ce am face atunci? Cui am spune “te iubesc”? Pe cati i-am lua in brate? Cate lacrimi am varsa pentru fiecare vis neimplinit? Cu cine am sta in ultimele secunde?

 

 

Si atunci cand spaima ar fi mai mare si sfarsitul aprope…Care ar fi starea noastra atunci? Ce am regreta? ce am aprecia? Ne-am evalua existenta? Sau pur si simplu ne-am bucura de ceea ce a ramas?

 

Cati dintre noi traiesc azi ca si cand maine nu ar fi? Cati dintre noi uita de ziua de maine si cati traiesc pentru azi?

Cati dintre cei ce apuca o alta zi nu sunt suparati atunci cand sunt in fata consecintelor de ieri?

Daca am putea sa stim cand va fi ultima zi ce am face atunci? Ce ne impiedica sa iesim din anonimat? Pentru cati dintre noi azi nu e ultima zi? cati nu o mai apuca pe cea de maine? Cati hotarasc ca maine nu valoreaza nimic? Cati hotarasc sa puna capat existentei lor?

Si mai ales, de ce nimeni nu ii opreste? Si de ce soarta unor este atat de ciudata? De ce daca suntem stapani pe proprile vieti nu putem alege? Nu putem sa facem alegerile esentiale? De ce fiecare alegere facuta pare a fi facuta de altcineva? De ce atunci cand momentele sunt mai frumoase si viata mai interesanta ea se reteaza brusc?

Si daca maine ar fi ultima zi…Cum ar arata? Ce ati face?

Written by