Esti un bun parinte?

De cate ori te-ai intrebat daca esti un bun parinte? Sa te intrebi daca ai actionat bine in anumite situatii, daca ai luat decizia corecta, sa-ti analizezi reactiile si sa incerci sa te autoevaluezi inseamna ca iti pasa si ti-ai luat rolul in serios.

Iata cateva sugestii de comportamente pe care le poti adopta si care te vor ajuta sa nu ajungi in situatii limita, intrebandu-te ,,Sunt un parinte bun?’’.

Nu ii atribui copilului calitati ori defecte pe care nu le are, nu forta anumite comportamente si nu il certa pentru ca nu poate sa realizeze ceva. Accepta-ti copilul asa cum este el, cu progresele si cu regresele lui si invata-l cum sa se dezvolte.

Evita vorbele de genul ,,Ti-am spus eu!” sau ,,Nu te-am invatat eu ca nu nu este frumos sa faci asa?” atunci cand copilul greseste. Incearca sa depistezi cauza greselii, sa discuti cu copilul si sa gasiti impreuna solutii pentru a nu repeta greseala. Daca il vei cicali, exista posibilitatea ca cel mic sa repete greseala, tocmai pentru a nu iti da satisfactia de a avea dreptate.

Afla mai multe despre cum poti fi un bun parinte aici.

Written by