Fantastica Lume a Copilariei …

… si-a sarbatorit si premiat astazi micii actori. Claudia Motea, amfitrioana emisiunii „A fost odata …” (difuzata la TVR2), alaturi de Vlad – Micul Print, au prezentat un spectacol incantator, organizat de Romania Film in parteneriat cu Scoala „Micile Vedete”, la Cinematograful Scala.  Micii actori au dansat, au cantat, au vizionat fragmente din Legendele Dacilor (benzi desenate realizate de catre Mihai I. Grajdeanu) si, la final, au fost premiati de catre surorile Ema si Ariana Pendiuc, ambele profesori daruiti ai Scolii „Micile Vedete”. De asemenea, au fost invitati sa acorde premii Presedintele Fundatiei Internationale „Mihai Eminescu” scriitorul, originar din Tara Motilor, Ion Hondol si doamna Mariana Mihaila, Presedintele Fundatiei Dutch-Ro si Membru al Consiului Coordonator al Diasporei. Diplomele primite isi vor gasi loc de cinste in vitrina fiecarei Mici Vedete.

   In sala au fost prezente nume mari ale cinematografiei romanesti (regizorul filmului „Am o idee” , Alecu G. Croitoru) dar si din lumea teatrului. Ruxandra Sireteanu este o legenda vie a teatrului Nottara iar vocea sa a dat viata multor personaje de desene animate. Doamna „”Nottara” a provocat inventivitatea copiilor cu doua animalute create de imaginatia unei fetite talentate : Sfarlifus si Pichipons. Si, daca nu stiati, un Pichipons e mai mic decat un Sfarlifus iar Sfarlifus e mai rapid decat un …. ???? Sa-mi spuneti voi !

    Un moment deosebit al acestei gale a fost intrarea in scena a micilor modele care au prezentat creatiile Florynei Cornean. Rochitele in culori vii, croite din materiale fabricate 100% din fibre naturale, sunt pictate manual cu vopsele ecologice. Totul este „poveste si culoare” ! 

   Cea mai frumoasa creatie a fost pastrata pentru finalul prezentarii. Rochita portocalie, pe care nu si-a mai scos-o din cap din momentul in care a vazut-o, a fost imbracata in mare graba de micuta Sabina. Micul model a insistat sa urce pe scena fara sa-si incalte pantofiorii. 

   Probabil a vrut sa ne arate tuturor cat de sincera este copilaria. 

   Va invit sa va aduceti aminte de cei mai frumosi ani !  (vezi Galeria Foto de mai jos)

Written by