Muzica buna a fost premiata la UCMR

 

Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR) i-a premiat astazi pe cei mai remarcati creatori ai muzicii de calitate, la Palatul Cantacuzino din Bucuresti (Muzeul George Enescu). Premiile au fost oferite pentru activitatea compozitorilor si muzicologilor pe anul 2011 la categoriile de muzica simfonica, opera si camera, muzica corala, muzica usoara si muzicologie. 

FOTO: Compozitorul Remus Georgescu

Marele Premiu al UCMR a fost acordat compozitorului si dirijorului timisorean Remus Georgescu. „Este un premiu care mi se acorda pentru o viata inchinata muzicii, in general, si muzicii romanesti, in mod cu totul special. Este poate cel mai frumos mod de a trai o viata dedicand-o compunerii muzicii. Momentele mele de fericire au fost cand am stat cu o hartie alba in fata pe care am scris muzica intr-o camera de hotel”, a spus compozitorul Remus Georgescu, emotionat de recompensa care i-a fost oferita in anul in care implineste a doua oara 40 de ani, dupa cum a sustinut cu umor.

Castigatoarea Marelui Premiu de la editia anterioara, compozitoarea Felicia Donceanu, a fost onorata cu premiul pentru creatie didactica pentru o poveste muzicala pentru cei mici, numita „In cautarea lui Clopotel”. Compozitoarea din Bacau a sustinut la gala UCMR ca instrumentul ei preferat este sufletul si a indemnat publicul spectator sa se bucure de lucrurile mici.

Alte premii au mers la compozitorii Dan Dediu, George Balint, Doina Rotaru, Serban Marcu, Hans Peter Türk, Adrian Pop, Marcel Dragomir, Marius Popp, Adrian Enescu, Grigore Constantinescu, Sebastian Barbu Bucur si Anca Florea.

Ceremonia de acordarea premiilor s-a incheiat pe fondul emotiilor emanate prin discursuri de multumire si in agitatia aplauzelor calde ale publicului. UCMR ofera anual premii pentru recunoasterea celor mai importanti creatori de muzica si pentru a sprijini si valoriza performanta in industria muzicala romanesca. 

Written by