Unirea Principatelor Romane

Am invatat an de an la ora de istorie despre unirea principatelor Romane si am inteles cat de important este acest eveniment in “viata” Romaniei. Pe langa problema, viata sociala deficitara, lipsa comunicarii intr-un secol al vitezei, in mica noastra tara inca ne amintim de Unirea care a scris istoria Romaniei.

Cunoscuta fiind si ca Mica Unire reprezinta unificarea  Moldovei cu Tara Romaneasca.

Pe 24 Ianuarie 2014 sarbatorim 155 de ani de la acest important eveniment, pe care, nu avem cum sa il omitem, oricat am fi de ocupati sau grabiti, pret de cateva momente ne reamintim lectia de istorie.

Procesul efectiv a inceput in anul  1848 cand cele principate au realizat uniunea vamala.  Ziua de 24 Ianuarie ramane in memoria nationala, si nu numai ca ziua  Unirii Principatelor Romane  si  Adunarea Electiva  a Tarii Romanesti care s-a pronuntat pentru alegerea ca domnitor unic al lui Alexandru Ioan Cuza.

Cartile de istorie ne reamintesc de zeci de ori, stirile care fac pauza de la mondem ne reamintesc si ele, ramane doar la latitudinea noastra de cum ne asimilam trecutul si cat respect consideram ca merita sa ii cuvenim.

Written by