Explorand Romania, Cascada Lotrisor

Romania are peisaje minunate iar unele locuri sunt colturi de Rai, atat prin peisajul oferit cat si prin aerul si starea speciala oferita.

Cascada Lotrisor,a fost realizata de mana omului in anul 1970 si a fost nevoie de aceasta pentru construirea  drumului forestier de pe Valea Lotrisorului. Cascada isi lasa cu mandrie apele tulburi in masivul Naratu din Muntii Capatanii.

Singura cale de acces este un dum forestier care se deschide pe partea stanga a DN 7 inspre Sibiu, aproximativ  7 kilometri de Calimanesti-Caciulata.

Din Caciulata, mergand prin defileul Oltului vreo 5 km, zarim panoul ce anunta cascada Lotrisor. La iesirea din Defileul Oltului sunt cam doi kilometri de parcurs, drumul este usor si poate fi strabatut cu usurinta si pe jos. Cei mai comozi pot urca cu  masina insa este necesar sa achite o taxa de 10 lei, perceputa de Directia Silvica Valcea. Insa, este mult mai frumos si tentant pe jos, in plus, aerul curat si linistea sunt o binevenita rupere de agitatia zilnica.

De la o inaltime de 30 de kilometri apa coboara pe udele stanci. Apa paraului a fost deviata cu circa 500 – 600 metri mai sus, printr-un tunel sapat in stanca.

Cascada Lotrisor chiar merita o zi de concediu. Zona superba, peisaje deosebite si un aer de vacanta.

Written by