In Cetatea Sighisoarei, cu profesionalism

FOTO: Tudor Despina/National-magazin

Acest articol contine plasare de produs!

Asa a decurs excursia de doua zile (24-25 martie) organizata de firma “Scorilo Turism”.
Cu un itinerar bine gandit – Brasov – Sighisoara – Sibiu – Valea Oltului – cu un autocar controlat impecabil de un sofer de cursa lunga (de acum am reevaluat si nu mai e valabila precizia de ceas elvetian, ci precizia soferului “Mariusica” – asa cum ii spune ghidul).
Ghidul se numeste Costin Corboianu si detine compania de turism “Scorilo”.
Atent in planificarea rutelor, pe care le gandeste in folosul cultural al turistului, Costin Corboianu se implica pasional in munca asta. In cele doua zile de cutreierat, el era la microfonul autocarului – prezentand locuri si istorie – el era in fruntea grupului de copii, explicandu-le ce, de ce si cum in fiecare popas si tot el se se consulta cu profesorii si cauta noi moduri de a multumi.

Cat despre locurile vazute – Piata Sfatului si Biserica Neagra din Brasov, Cetatea Sighisoarei, Centrul Vechi al Sibiului – m-au facut sa inteleg insulta pe care o primesc de fiecare data cand merg in Centrul Istoric al Bucurestiului. Insa drumetia mi-a dezvaluit si cetati superbe umilite in uitare si degradare, fapt ce pare deja un deziderat al statului roman.
Totul, cu un final magistral pe care doar defileul Oltului poate sa-l furnizeze.

Written by