Un sezlong, o umbreluta, un cocktail …

Foto: Andrei Hogas

Un sezlong, o umbreluta, un cocktail cu multa gheta si lamaie si un ochi de apa in care sa te racoresti din cand in cand. Este tot ceea ce-ti doresti acum ! Partenerul e optional pentru ca oricum el e pe tarasa la o bere.  Poate fi comparata cu o minune, o binecuvantare, premiul pe care l-ai visat.

Oaza despre care va vorbesc, Ocna Sugatag, se afla in imediata apropiere de Sighetul Marmatiei.  Sunt pensiuni suficiente in zona insa mai bine ca la Holiday nu-I niciunde. Este unul dintre locurile pe care nu trebuie sa le ratezi in vara aceasta. Acolo poti spune ca marea a venit la munte. Si-a luat si ea un concediu, obosita fiind de valul de turisti.

Peisajul Maramuresean iti incanta privirea iar operele mesterilor populari iti dezvaluie frumusetea sufletului localnicilor pe care nici macar moartea nu-I sperie. Nu ma crezi ? Mergi la Sapanta. Tot aici gasesti biserica cu cea mai inalta turla de lemn din Europa (ambele monumente sunt incluse in patrimoniul UNESCO) iar daca te simti cu musca pe “clop” fa-ti o cruce mare si saruta o icoana la Manastirea Barsana. Poate te vede si pe tine Dumnezeu ! Si nu uita sa-l vizitezi pe Mesterul Popular Toader Barsan. De la el iti poti cumpara o biserica in miniatura. Asta asa, ca sa fii mai convingator cu Domnu’.

Si uite asa, la Ocna Sugatag, iti incarci bateriile si te mai scuturi si de pacate. Super oferta ! Doi in Unu !

Stiu ca e greu de rezistat … 3, 2, 1, MOTOR :  Maramures plai cu flori, dorulet cu foc /  Pupa fata de sub clop, dorulet cu foc / Maramures plai frumos, mai dorulet mai / Imi vine sa plec pe jos, mai dorulet mai !

Drum bun, repetati cantecul cu foc si va asteptam cu impresii pe pagina de facebook : http://www.facebook.com/NationalMagazin. Cum altfel ? 

Written by