Zbor peste Transilvania

 

Inca o dovada ca Romania este frumoasa vine din Zbor peste Transilvania, un proiect lansat de un adolescent pasionat de fotografie si un pilot care a pornit un avion Maule ca sa prezinte tara de la inaltime.

Zbor peste Transilvania s-a dezvoltat din dorinta lui Dragos Asaftei, un adolescent din Odorheiu Secuiesc, de a fotografia Romania de la geamul unui avion. Ideea lui a prins contur cand a inceput sa fie sprijinita cu bucurie de Calin Manea, fondator si pilot la aeroclubul Kronfly din Brasov.

 “Probabil ca multi dintre cei ce urmaresc proiectul stiu cum arata Brasovul vazut de jos, dar nu multi stiu cum arata din avion. Si din avion arata de cele mai multe ori superb, asa cum sunt si obiectivele in sine. Problema e ca, vazandu-le atat de des din aceeasi perspectiva, persoanelor le scade aprecierea. Oferindu-le o viziune din avion, credem noi, oferim totodata si o noua sansa de revitalizare a unor noi concepte de excursii in interiorul tarii noastre”, sustine tanarul initiator.  

Proiectul Zbor peste Transilvania se desfasoara lunar din toamna lui 2011, iar pana acum au fost acoperite Brasov, Rasnov, Sighisoara, Cetatea Fagaras, Biserica fortificata din Viscri, Muntii Bucegi, Muntii Piatra Craiului, Crestele Fagarasului si alte zone frumoase din Transilvania care pot fi admirate pe www.zborpestetransilvania.ro. “In functie de subiectul fotografiei putem face poze de la 150 m (o cladire) sau de la 3.000 m (un munte). La fel si timpul depinde de scopul fotografiei si de lumina. Se poate face in timpul unui zbor o fotografie care dureaza un click sau poate dura cateva minute daca vrei sa acoperi mai multe unghiuri. La fel ca aparatul de fotografiat, avionul e un instrument in mana unui artist”, povesteste pilotul Calin Manea.

Transilvania va beneficia de zborul pentru fotografii cel putin pana la sfarsitul acestui an, spune tanarul initiator, curios sa vada din avion Bistrita, Cluj, Alba-Iulia, Hunedoara si ruinele Cetatii Sarmizegetusa.

sursa foto: www.zborpestetransilvania.ro

Imaginea 1: Lacurile Dumbravita

Imaginea 2: Cetatea Rasnov

Imaginea 3: Localitatea Prejmer

Imaginea 4: Biserica fortificata din Daia

Imaginea 5: Muntii Piatra Craiului

Written by