De la Maimuta la Savant : Episodul 1

Subtitlu : Savantii romani sustin : “Interventia lui DUMNEZEU este inevitabila!”

Introducere :  Dupa cum observati, cele doua teorii, a Evolutiei si a Creatiei, se completeaza perfect. Nu poti crede pana nu devii Cineva pentru ca nu-I ceri ajutor decat atunci cand ti se moaie genunchii. Tipic romanesc!

Descriere :  Campul socio-cultural in care se dezvolta poporul roman, de sute de ani, este extraordinar de fertil! Nu vrei sa pleci! Iubesti ceea ce esti! Avem Atitudine si este mereu aceeasi! Devotati si apoi Dispretuitori, Daruiti si apoi Discreti, Deschisi si apoi Dezamagiti, Diferiti si totusi, Dumnezeule, mereu aceeasi!  Avem prea multi “D” ? Suntem falsi?! Nu cred! Suntem monoteisti. Avem un singur Dumnezeu : Banuzeu

La auzul acestei minuni, insusi Dumnezeu s-a deranjat din confortabilu-I jilt din lemn masiv tapitat cu piele alba (fabricat pentru export, in urma cu trei decenii, la Pascani, in locul in care acum isi scalda frunzele in roua diminetilor de vara falnica Palamida si, prietenii ei, Boschetii), si-a scuturat mantia si, din greseala, a scapat in Bucurestiul Vechi cativa Dinozauri.  Din pacate, tot cu “D” ne intalnim.  Eeeei Dracie! O fi vreun semn sau pura coincidenta ?  Eu cred ca El nu a vrut sa fie asa. Eu cred ca L-au facut. El i-a trimis la “A”, unde e locul lor, si ei au tras la “B”. Antipa(tice) fiinte ! Nici nu-ti vine sa crezi ca sunt Romani.

Au schimbat alfabetul bunului simt. Pai da! Pentru ca ei au invatat sa citeasca de pe “Becedar” si, mai apoi,  la facultatea la care si-au desavarsit arta duplicitatii, doar ei au primit diploma de absolvent in “B(e)ula”, restul in Aula. Saracul Creanga!  Daca stia el ce va fi,  isi mai tocea mintea cu acea carte de capatai ?

 Acum, cand totul se clatina, vin sa rasuceasca cutitul in inima Romanilor. Frigidere, masini de spalat, autoturisme, apartamente, toate le ies pe nas Romanilor. Efectul imediat : ai nasul mai mare prin urmare poti trage mai mult aer in piept si, logic, rezisti mai bine testelor de anduranta economica. In realitate, farmaciile sunt pline, familiile se destrama si totul e o feerie pentru promotorii “Becedarului”. Suntem dezorientati si , implicit, mai usor de controlat. Tragem in genunchi in fiecare zi pentru a ne castiga painea si nu avem timp sa gandim. Iar somnul ratiunii naste monstri !

Deznodamant : Involuntar lasam totul in baza celor care creaza premisele decaderii sociale si care, depasiti fiind de situatie, nu au curajul de a-si asuma raspunderea propriului delir. Falsi cu buna stiinta si acoperiti de o aroganta smerenie, ridica bratele, nu prea sus de frica sa nu-i traga Cineva,  si-L invoca: “Daca ne ajuta Dumnezeu…” …copii nostri vor vedea, in fiecare an, in muzeul profesorului Grigore o “fauna” din ce in ce mai bogata. 

Concluzie :  Evolutia continua … 

Apropo : Dinozaurilor le este interzis sa dea Like ! Voi toti ceilalti puteti abuza de aceasta minune a Timpurilor Noastre.

 

 

Written by