Captain America

 

Filmul face parte din proiectul cinematografic “The Avengers”. “Captain America” este primul Razbunator care, in vara lui 2012, alaturi de Iron Man (Robert Downey Jr.), Thor (Chris Hemsworth) si Incredibilul Hulk (Mark Ruffalo / voce: Lou Ferrigno) va forma super-echipa “The Avengers” – Razbunatorii.
Chris Evans este Steve Rogers – Capitanul America.
Rogers este un pusti complexat din cauza staturii sale firave si care are probleme mari in a se inrola in armata Statelor Unite ale Americii. Momentul actiunii este extrem de delicat: Al Doi-lea Razboi Mondial, anul 1942. SUA au intrat in razboi, tinta este Hitler si divizia sa speciala – Hydra, impreuna cu conducatorul ei – Johann Schmidt (Hugo Weaving, cunoscut pentru rolurile exceptionale din “V for Vendetta”, “Matrix” si pentru vocea lui Megatron din trilogia “Transformers”).
Depasind numeroase incercari, dintre care cea mai perversa fiind cea cu prejudecatile, Rogers reuseste sa fie recrutat, dupa nenumarate esecuri.
Acest fapt se dovedeste a fi un adevarat proiect secret a carui finalitate este Capitanul America.
La prima vedere, filmul aducea cu o propaganda nesimtita.
Dupa vizionare i-am tot cautat defecte in sensul asta, fara rezultat.
Sigur, scene penibile si violente in a rupe ritmul povestii sunt; insa, la fel de bine au fost gandite si create scene reusite, de echipa condusa de regizorul Joe Johnston.
Actiunea erupe prin efecte speciale demne de cele circa 140 de milioane USD, cat a insemnat bugetul filmului. De cealalta parte, incasarile s-au ridicat undeva la aproximativ 176 milioane de dolari in Statele Unite, pana la 9 octombrie 2011. Premiera “Capitanului” a avut loc in  22 iulie, in SUA.
De remarcat este si prestatia absolut savuroasa a lui Tommy Lee Jones in rolul Colonelului Chester Phillips.
Box Office-ul romanesc il situeaza pe “Capitanul America” pe locul 34, cu un total de aproximativ 46.200 de telespectatori si incasari de circa 866.000 de RON (289.000 $), dupa aproape doua luni si jumatate de rulaj pe 24 de ecrane. Premiera romaneasca a fost in 5 august (date oferite de cinemagia.ro).

Written by