Good Will Hunting

 

Povestea regizata de americanul Gus Van Sant se contureaza in jurul tanarului Will Hunting, aparent un simplu baiat de serviciu, care lucreaza intr-o prestigioasa universitate. Asa cum probabil va asteptati, sub masca pe care o poarta in lume, se ascund secrete care rescriu scenariul filmului. Atunci cand Lambeau, profesor de matematica, scrie pe tabla o problema extrem de dificila, niciunul dintre studentii sai nu este capabil sa o rezolve.

In afara de o singura persoana. Baiatul care spala pe jos se dovedeste a fi, de fapt, un geniu al matematicii. Evident, totul este intamplator, tanarul nu intentioneaza sa se remarce, crede ca este nebunesc sa traiasca o viata distincta, o viata a „altcuiva”. In fond, foarte rar esti avertizat ca lumea pe care o construiesti e pe cale sa se schimbe.

Sa nu uitam ca personajul nostru nu este de o simplitate atat de convenabila, incat sa-i putem intelege si explica comportamentul. Avea posibilitatea sa-si asume un mare destin, un statut social ravnit. Dar el nu cerea asta de la lume. Dincolo de aceste placeri uitate, se multumea cu ceea ce avea deja – o viata simpla.

Se dezbate mult, cu o precizie aproape suspecta, calitatea filmelor pe care le urmarim. Pana la un punct, tine de subiectivitate. Dincolo de el, tine de indrazneala. Totusi, filmul „Good Will Hunting ” ia Oscarul pentru „cel mai bun scenariu original”,  iar Robin Williams pentru „cel mai bun actor in rol secundar”. Asa primim garantia ca suntem consumatorii unui film de calitate.

Aceasta punere in scena spune multe despre cum ni se poate schimba viata in orice moment. Enjoy it!

 

 

Written by