Iron Man 2

 

Continuarea povestii bazate pe personajul “Marvel” – “Omul de Otel 2” – este superioara primei parti. Ceea ce face din filmul lansat in 26 aprilie 2010 in Los Angeles, California, un membru intr-un extrem de select si exclusivist grup de realizari cinematografice.
Dupa o privire superficiala, formula e asemanatoare primului “Iron Man”; cu Jon Favreau ca regizor – desi atat in prima parte cat si acum, regizorul a si interpretat – Robert Downey Jr. este acelasi Tony Stark, bugetul insira o gramada de zerouri (200 de milioane de dolari, cu aproximatie), asadar rezultatul trebuia sa se situeze undeva la nivelul lui “1”.
Insa, “Omul de Otel 2” a fost supus unor adaugiri chiar impresionante.
Un mare plus fata de prima pelicula este bad-boy-ul cu care Stark inclesteaza si mai mult metal. Rolul fizicianului rus Ivan Vanko este abordat foarte bine tinand cont ca Mickey Rourke e american. Pentru un raufacator, Vanko este surprinzator de scump la vorba; pornit intr-o vendeta alimentata de ura impotriva tatalui lui Stark, Vanko dezvolta un pericol mult ridicat datorita cunostintelor in fizica.
Astfel este creata atmosfera pentru care e nevoie numai de o scanteie pentru ca cerul sa fie brazdat cu roboti militarizati, multe rachete, gloante cat sa acoperi Pentagonul – toate pe o coloana sonora ce ar face un festival rock sa arate ca ora de muzica din clasa a V-a.
Vanat de fizicianul rusnac, in tensiune cu Guvernul SUA si cu corpul atacat din ce in ce mai tare de paladiul ce-l mentine in viata, Stark dezvolta o pornire de autodistrugere ce afecteaza tot anturajul sau.
La capitolul femei, filmul nu dezamageste: aceeasi Gwyneth Paltrow ca asistenta si confidenta miliardarului – Pepper Potts o are alaturi acum pe Scarlett Johansson, in rolul lui Natalie Rushman.
Impletit pe un schelet epic devenit un clasic american, filmul isi ambaleaza motorul de actiune ca un veritabil muscle car; acest fapt, intrepatruns cu nenumarate doze de umor dement de la un Downey Jr. impecabil.
“Iron Man 2” se mandreste cu incasari ametitoare – peste 310 milioane de USD in mai putin de 4 luni de la premiera.
Asa cum arata zvonurile, se lucreaza deja la a treia “parte de otel”, apreciata pentru anul 2013.

Pana atunci, ne ramane duo-ul spectaculos al carui parte secunda isi reliefeaza cel mai bine intriga prin una din putinele dar puternicele replici ale lui Rourke: “Daca-l poti face pe Dumnezeu sa sangereze, oamenii vor inceta sa creada in el”.

Written by