Mavis Gary vs.Charlize Theron

Marvin era o fata populara in perioada liceului. Bineinteles era tipul acela care avea un prieten frumos, o casa mare, parinti cu bani care ii faceau toate poftele si toata atentia asupra ei. Parea sa fi gasit reteta potrivita, insa timpul a trecut …Marvin a crescut si a plecat in marele Minneapolis pentru a-si urmari visele …pana aici suna destul de cunoscut, nu?

Aici Marvin a devenit o scriitoare de succes. La cei 37 de ani e proaspat divortata, cu un caine pe post de iubit si cu aceleasi conceptii ca acum 20 de ani. Traieste dezordonat si fara sens, dar undeva in dezordinea ei are tot ce si-ar putea dori cineva la varsta ei: bani, casa, masina si faima. Insa nu totul este atat de roz pe cat pare, caci lumea lui Marvin se desfasoara in interiorul povestilor sale …o serie pentru adolescenti asemanatoare cu viata ei. Concluzia: Marvin are problemele unei femei de 30 de ani, dar rezolvarea unei adolescente de 16 de ani.

Lumea ei se zguduie atunci cand afla ca marea ei iubire din liceu va avea un copil cu sotia lui. Fara prea mari ezitari pleaca in orasul natal pentru a-si recuceri iubirea …casatorita!

Remarcabil la acest film este interpretarea lui Charlize Theron. Fara prea mare efort da viata unui personaj cu serioase probleme psihice care pare a fi cat se poate de normal la prima vedere. Desi a spus ca „sa o privesc pe Marvin a fost mai dificil decat sa o interpretez”, Charlize Theron crede ca „Nu exista o carte cu reguli clare despre felul in care trebuie sa-ti traiesti viata. Trebuie doar sa stii sa traiesti clipa si sa te bucuri de fiecare moment.” Cam asa ceva face si Marvin din Young Adult.

Si merita a fi urmarit pentru ca este mai mult decat o poveste frumoasa despre o fetita care pleaca in lume si isi face un drum. Este vorba despre lupta care se da o data ajuns acolo unde iti propui, despre sacrificiile care trebuie a fi facute si nu in ultimul rand despre cat de des trebuie sa ne pierdem pe noi insine pentru a ne regasi ulterior.

  

Written by