Actrita CLAUDIA MOTEA- Intre doua destinatii europene- MADRID si PARIS!

1.Iata –ne in prima luna a acestui an  in care dumneavoastra deja ati intrat in painea artistica.

1. Da! Pot spune ca am inceput anul cu dreptul , cu cateva proiecte artistice materializate. Primul proiect  tine de o reprezentatie  recital Veronica Micle- Eminescu-Dragoste  eterna  la Palatul Parlamentului, unde  am fost prezenta in cadrul unui eveniment organizat de Camera Deputatilor  si Mihai Costin, un nume important al numismaticii eminesciane.

2. Imediat, dupa acest eveniment ati regizat spectacolul omagial  Din bataia inimii lui Eminescu la Centrul Cultural Calderon…

2.Da, pe data de 14 ianuarie, in aceasta luna sfanta pecetluita de nasterea marelui poet national am avut prima iesire la rampa cu trupa TEATRUL NOSTRU.

3. Ce ne puteti spune despre TEATRUL NOSTRU al carui director artistic sunteti?

3. Este un teatru nou, o institutie afiliata Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania si Fundatiei Literar- Istorice STOIKA in care eu cred cu tarie si intentionez sa putem realiza numeroase proiecte artistice. Ideea nasterii acestui teatru ii apartine doamnei Rodica Subtirelu , redactor-sef al ziarului Cronica  Timpului, care ne-a adunat pe toti si practic ne-a inchegat in aceasta structura teatrala.  Debutul trupei a fost in luna decembrie a anului trecut cu primul spectacol Seniorii in Direct!, spectacol  mult apreciat de public.  Gazda noastra minunata este Centrul Cultural Calderon, condus de un om super profesionist,  cu o inima de aur, doamna  Elena Scurtu.

4. Tocmai ce v-ati intors dintr-o calatorie cu doua popasuri- Madrid si Paris. De ce aceste  destinatii?

4. La Madrid am fost pentru a participa la un simpozion legat de industria filmului international, sa definitivez contractul legat de filmul meu de lungmetraj pe care-l realizez anul acesta  si , ca surpriza, am avut o intrevedere cu artisti din Diaspora, membrii ai Uniunii Artistilor Plastici.

5. Cu ce personalitati v-ati intalnit?

5. In primul rand, am fost inviatata de doi reprezentanti de seama ai Federatiei Americane a Industriei Muzicii de Film- Shari Hoffman- director executiv si Dennis Dreith- presedintele .  Ei sunt implicati si in muzica originala a filmului la care lucrez in prezent ca scenarist, actrita  in rol principal si producator executiv, regia fiind semnata de Ioan Carmazan.  La Madrid, exista o filiala UAP- a artistilor plastici din Romania. Recent , eu am fost numita Presedinta a Departamentului Arta Spectacolului a acestei uniuni. La Madrid, m-am intalnit cu  Ioan Oniciuc, presedintele acestei filiale si cu doi artisti spanioli Eduard  Diez si Antonio Calderon cu care am discutat despre posibilitatea derularii unor proiecte artistice intre Romania si Spania. Totodata dorim sa extindem aceasta Uniune, creand si alte filiale pe teritoriul Spaniei, cum ar fi la Barcelona, unde am luat deja legatura cu Stela  si Toni Vidrascu,  nume reprezentative  ale  Diasporei.

6. …i la Paris?

6. Pai cum se spune? …Am fost… sa iau aer de Paris!!! …Dar nu oricum, ci in compania agreabila a unei bune prietene si colege,  Patricia Popa  si al unui colaborator – jurnalist din Diaspora- Alexandre Andrei. Patricia a fost colega de teatru cu mine si am jucat impreuna timp de doi ani  in Danaidele lui Silviu  Purcarete cu care am participat in Europa la multe festivaluri de teatru . In prezent, traiectoria vietii ei este in directia juridica, fiind  Consilier Juridic  la  Curtea de Apeluri de la Versailles…Iar Alexandre Andrei este reminiscenta directa a Parintelui Galeriu, casatorit cu o actrita pariziana , descendenta a lui Beaumarchais.  Cu amandoi am discutat despre o posibila colaborare la filmul Spovedanii.

7. Ca un rasfat, ce ati oferit sufletului dumneavoastra?

7. Shopping, tapas, spuma de ciocolata ca desert special la cel mai vechi restaurant din lume, restaurantul Botin,intrat in Cartea Recordurilor, spa- masaj cu crema din  truffles…In Madrid , la hotelul unde am fost cazata, am fost o rasfatata  cu adevarat de 5 stele !

 

Fotografii :
 
1. Actrita Claudia Motea in Madrid- Hotel Orfila
2. Claudia Motea si Dennis Dreith- Madrid 
3. Claudia motea si Alexandre Andrei- Paris
4. Claudia Motea impreuna cu Dennis dreith, Ioan oniciuc, Eduardo Diez si Antonio Calderon- Madrid
 
 

Written by