CLAUDIA MOTEA – dincolo de limitele artei si frumusetii umane !

 

Claudia Motea premiata a Galei Premiilor U.A.R.F. 2015, Premiul de Excelenta – CLACHETA DE AUR – pentru promovarea valorilor cultural-artistice  romanesti in Diaspora, este de departe un om de teatru si film complet.

Actrita de origine romano-canadiana, a jucat pe importante scene ale lumii, culminand cu succesul avut de spectacolul Danaidele de pe Broadway sau Love Me…America la Egyptian Theatre in Los Angeles. Munca ei a fost adesea rasplatita cu numeroase premii in actorie si dramaturgie, bucurandu-se de o recunoastere unanima internationala a valoriei ei artistice.

Dupa 12 ani petrecuti pe continentul American, in Canada si in America, si dupa 10 ani de jucat numai in limba engleza, actrita se intoarce acasa cu proiecte in premiera pentru filmul romanesc.

National Magazin: Ce reprezinta Gala Premiilor U.A.R.F 2015 pentru dumneavoastra?

Claudia Motea: In primul rand, pentru mine azi este o sarbatoare a sufletului artistic romanesc, pur sange. Eu fiind si cetatean canadian, cred ca il primesc intr-un mod mai special decat artistii de aici pentru ca traind in strainatate, dorul de tara si de acasa, de tot ceea ce tine de traditiile si valorile noastre nationale primeaza si capata o alta expresie in inima mea, constinta, fiinta mea.

National Magazin: In ce proiecte artistice sunteti implicata?

Claudia Motea: Da…Am mai multe si nu ma las…sau mai degraba, nu-mi dau ele pace!  In prezent  lucrez la post-productia filmului KANDY – Ciocolata de lux cu gust de femeie unde, pe langa detinerea rolului principal feminin, sunt co-scenarist si co-producator. Filmul este scris intr-o maniera ibseniana, personajul feminin se aseamana cu Nora lui Henrik Ibsen din Casa cu papusi. In acest film, cantaretul Adrian Enache debuteaza ca actor si o face destul de bine.

O alta productie este filmul SPOVEDANII, un film artistic de lungmetraj care pot spune ca este un  pariu al carierei mele artistice, pentru ca acest film va justifica si va arata maturitatea creatiei mele artistice. Sunt in pre-productia acestui film, scenariul este semnat de mine, dupa o idee a maestrului Ioan Carmazan. Tot el va fi si regizorul peliculei, iar coloana muzicala va fi compusa de Dennis Dreiht, reputat compozitor american, colaborator al unor filme de renume regizate de Steven Spielberg, precum Jurassic Park, Brave Heart, Alliens. Totodata avem un scenograf de remarca, pe Diana Metiu, noi doua avand deja cateva colaborari de succes.

National Magazin: Stiu ca aveti si ceva productii teatrale …

Claudia Motea: Da, pregatesc o noua piesa de teatru si, in curand, dupa 20 martie voi pleca la Bruxelles unde voi juca piesa mea de suflet Iubeste-ma…America! (regia AL.G.Croitoru) la invitatia organizatiei romano-belgiene Arthis asbl-vzw,  condusa de Carmen si Liviu Hopartean.

National Magazin: Energia dumneavoastra este debordanta … Cum reusiti sa va pastrati acest tonus?

Claudia Motea:  Cred mult in combinatia sanatate-frumusete si am inceput sa acord o mare atentie unui stil de viata sanatos pe toate planurile. Am bucuria si sunt privilegiata sa fiu ambasadoare de imagine pentru O Way Organic Beauty Center, un centru de infrumusetare  ce este inclus in Clinica de medicina integrativa Global Wellness System. Este un centru model de servicii, de la personalul super profesionist, si chiar as vrea sa mentionez cateva nume, cu permisiunea dumneavoastra – Aurelia Dumitru, Cristina Popescu, Paul Balaneanu, Maria Marian, Miki Timpau – pana la produsele si tehnologiile unice, de ultima generatie in premiera in Romania (Matrix Drops Computer&Cosmetics, Papimi, Alpha Sphere Therapy). Deci, aceasta energie de care noi toti oamenii avem nevoie atat de mult, este stimulata, in mare parte si de contributia serviciilor acestei minunate institutii Global Wellness System. In plus, iubesc … iubesc oamenii, viata, artele … Iubesc acest moment cand stau de vorba cu tine si sunt aici, alaturi de PRul meu fara egal, Clara Ilie !!!

National Magazin:  Va multumim pentru interviul acordat si totodata va felicitam pentru premiul de excelenta primit in aceasta seara. Abia asteptam sa vizionam noile filme !

Claudia Motea: Si eu multumesc revistei National Magazin, care e mereu prezenta la toate evenimentele socio-cultural-artistice din Romania. Un an bun de tot sa avem cu totii !

 

 

Persoanele din fotografii :  

1. Fotografia principala : Claudia Motea si Aurelia Dumitru-owner Global Wellness System

2. Prima Fotografie din Galerie :  Claudia Motea, Aurelia si Costin Dumitru, owneri Global Wellness System si Dr. Cristina Popescu

3. A doua Fotografie din Galerie : Claudia Motea, Aurelia Dumitru, Clara Ilie si Cristina Popescu

4. A treia Fotografie din Galerie : Claudia Motea- premiata CLACHETA DE AUR-Gala Premiilor UARF 2015

Written by