Cu bicicleta prin lume

La Route Verte, Canada

Traverseaza provincia Quebesc de la est la vest, pe 4000 km, pe strazi alese cu grija si pe drumuri de tara. Este bine semnalizata, usor de parcurs si este prevazuta cu indicatoare care te ajuta sa ajungi la punctele de interes. Terenul si privelistea variaza mult, de la intinderile linistite pana la panorama muntilor si de la o populatie relativ calma pana la agitatia drumurilor de tara. Biciclistii gasesc locuri de campare special amenajate foarte repede.

 

Underground Railroad Bycicle Road, SUA

Circuitul a fost creat pentru a aduce un omagiu sclavilor care au fugit in cautarea libertatii. Traseul porneste din Mobile Alabama si se sfarseste in Qwen Sound, Ontario. Are cinci portiuni si 3310 km. Pe parcursul traseului sunt muzee dedicate istoriei afro-americane si foste targuri de sclavi. Un traseul ideal in orice perioada a anului. Cu putin noroc, la inceputul primaverii, campingurile din partea de nord a drumului nu sunt inchise.

 

 Austral, Chile

Este in mare parte, acoperita de pietris. Pe parcursul ei se poate lua si bacul. Peisajele care se deruleaza cu fiecare pedala, este salbatic si frumoas. Gasim paduri intinse cu specii indigene de copaci si ferigi gigantice inconjurate de izvoare termale. Ca sfat: luati absolut toate lucrurile necesare, intrucat drumul traverseaza zone complet izolate.

 

Munda Biddi, Australia de Vest

Sau “Poteca prin padure” a fost deschisa in iulie 2004. Pe parcurul traseului intalnim canguri cenusii si oposumi. De preferat evitarea verilor caniculare. Traseul urca pantele muntelui si urmeaza linia coastei, este un traseu anevoios de pitoresc.

 

Hanoi, Vietnam

Imbina perfect ciclismul si placerea de a merge pe nisip. Este o ruta de 1200 km care leaga cele doua mari orase ale tarii. La prima vedere pare un traseu usor, dar nu este nici pe departe. Pe alocuri drumul este accidentat.

 

Gran Fondo Campagnolo, Italia

Este cursa la care iau parte cei mai multi oameni. Cursa este organizata in onoarea lui Tulio Campagnolo, cel care a inventat schimbatorul modern de viteze. Traseul este deschis in fiecare an la mijlocul lui iunie, dupa ce traseele montane au fost curatate de zapada.

 

Bayonne, Franta

Este foarte simplu sa refaceti drumul unui campion Tour de France. Sunt 325 km care incep in statiunea montana Luchon si se termina la Bayonne. Traverseaza patru pasuri montane toate neasfaltate. In total – 14 ore. Traseul reprezinta nivelul 10 al competitiei.

Route du Comte Jean, Belgia

Traverseaza drumuri de tara cu poteci. Multe dintre ele sunt inchise traficului rutier. Numele este in onoarea unui general flamand al secolului XIV. Traseul acopera 220 km incepand din Bruges si terminand in nordul Frantei. Hainele de plaoie, indiferent de sezon, sunt recomandate a nu lipsi din bagaj, vremea fiind capricioasa.

 

De la Land’s End la john O’Groats, Marea Britanie 

Circuitul poate totaliza 1450 km, chiar mai mult, in functie de drumurile pe care le alegeti. Ultimul record dateaza din 1885, cand invingatorul a strabatut traseul in 65 de zile pe un velociped.

 

 Cape Argus Pick’ Pay Cycle Tour, Africa de sud

Poate nu este cel mai lung, dar, cu siguranta, este cel mai aglomerat. La aceasta cursa participa 35.000 de persoane. Drumul urca si coboara constant. Puteti aborda o tehnica rapida pentru victorie sau puteti sa va bucurati de priveliste, linia de sosire mereu va fi acolo.

Written by