Drumul Regelui Curajos

 

Cum ar fi daca pericolul ar fi aproape de tine? Atat de aproape incat nu ai mai putea respira? Si ai simti cum inima iti bate mai tare, cum picioarele tremura sub greutatea ta…, iar tu esti un pion pus pe o tabla veche de sah. Vulnerabul si fragil, iar fiecare miscare poate fi ultima…

"El Camino del Rey", este un drum construit cu multi ani in urma. Atat de multi incat nici nu ii pot mentiona. A fost construit cu un scop precis, acela de a-i ajuta pe muncitorii a doua cascade sa le traverseze mai usor si sa transporte materialele fara prea mare efort. Constructia lui a durat patru ani si dupa ce regele Alfonso al XIII lea l-a  traversat, i-a purtat numele. Momentan drumului ii lipsesc parti de beton si balustrade pe alocuri, iar latimea sa nu este mai mare de un metru, fapt ce il face atat de irezistibil printre iubitorii de adrenalina. 

In 2000 a fost inchis in urma unor accidente care au curmat viata a patru persoane. Guvernul regional a propus un plan de reabilitare care va include inlocuirea unor parti ce nu sunt bune. Nu i se schimba insa forma. Iar planul include si construirea unui muzeu si a unei parcari. Costurile se ridica la suma de 9 milioane de euro si va dura in jur de trei ani.

Drumul se gaseste in Malaga, iar in ciudat dificultatii sale este tot mai cautat. Neoficial si agentiile de turism il promoveaza pe riscul cientului. Se pare ca pana la urma ce e interzis atrage mai mult. 

Written by