Weekend-ul asta – City Break in Amsterdam?

 

Amsterdam  sau “Venetia Nordului”, dupa cum mai este numit din 1275 a inflorit datorita comertului bogat. De aici si pana la a fi numita "unul dintre cele mai bogate orase ale lumii" nu a fost decat un singur pas. Din portul orasului pleaca vase comerciale spre Marea Baltica, America de Nord, Africa, Indonezia sau Brazilia. Despre economia orasului nu pot spune decat ca in timpul razboaielor napoleoniene averea orasului a atins punctul minim, insa, odata cu formarea Regatului Tarilor de Jos in 1815, lucrurile au  inceput usor sa se amelioreze. Incetul cu incetul orasul a prins contur si a devenit ceea ce este azi: un oras faimos si curat.

Amsterdamul de azi este recunoscut pentru libertatea si neconformism. Cand spunem Amsterdam ne gandim la poduri, vase, pescari, cer senin, mancare buna, preturi accesibile, barurui pline in orice moment al zilei, biciclete…lalele si Red District!

E important sa face diferenta dintre  "Coffee Shop" si "Café", care se traduc in la noi prin "cafenea", insa, la ei prima expresie denota un loc in care este permis sa fumezi si altceva, iar a doua, un loc unde poti servi o ceasca de cafea sau un pahar de bere.

Amsterdam mai este cunoscut si pentru pietele in aer liber.  Oferta lor este variata: de la chilipiruri pana la orice fel de flori. De la carti second hand la haine vintage sau mobila. Poate cea mai faimoasa piata este Albert Cuyp, un loc care nu trebuie ratat!

Written by