Alternativa Rev Theory

Poate v-ati saturat sa tot auziti aceeasi melodie, cu acelasi ritm, repetata obsesiv la radio, sub alte denumiri. Poate v-ati saturat de „sky”, „fly”, „high”, „love” si o serie intreaga de cuvinte legate fara niciun sens. Poate v-ati saturat de engleza relativa. Daca v-a ajuns, trebuie sa stiti ca exista alternative.

            Revelation Theory este o trupa de rock alternativ formata in 2002, in North Andover, Massachusetts. Formata din cinci membri, anume Rich Luzzi, Julien Jorgensen, Dave Agoglia, Matt McCliskey si Rikki Lixx, formatia a lansat pana in prezent trei albume: Truth Is Currency (2005), Light It Up (2008) si Justice (2011). 

 

            Totul a inceput in 1997, cand Rich, Dave si Julien s-au cunoscut in facultate, in North     Andover. Pasionati de muzica si dornici de afirmare, baietii au hotarat peste cinci ani sa plece in New York, unde l-au intalnit si pe cel de-al patrulea membru al trupei, Matt. In cele din urma, s-a alaturat si Rikki Lixx. In 2005 au reusit sa semneze un contract cu Element Records, fapt ce a condus la lansarea primului lor album. Dupa lansare, Revelation Theory si-a concentrat activitatea pe turnee, alaturi de formatii precum Evanescence sau Hinder, atat in Statele Unite, cat si in Europa. Prima piesa ce a dobandit statutul de hit a fost „Slowburn”. Melodia a reusit sa se claseze pe locul 27 in clasamentul US Mainstream Rock Tracks pentru anul 2005.

            Dupa alte cateva turnee alaturi de Hinder, Papa Roach si Buckcherry, trupa a dat marea lovitura in 2007, semnand cu Interscope Records. Acest lucru a condus la trecerea de la Revelation Theory la forma actuala a numelui, Rev Theory, precum si la crearea urmatorului album, „Light It Up”. Dincolo de calitatea excelenta a pieselor datorata muncii colosale depuse de baieti, Rev Theory si-a castigat foarte multi fani datorita asocierii cu organizatii celebre la nivel mondial, precum Microsoft, A&M Records, EA Games si, in special, World Wrestling Entertainment.

            In 2009, Rev Theory a mai dat o lovitura. Single-ul „Hell Yeah” a fost ales pe post de coloana sonora pentru intro-ul unuia dintre cele mai cunoscute seriale din SUA, „Blue Mountain State”. De asemenea, serialul a incheiat un contract de colaborare cu trupa, folosind piesele de pe „Light it up” pe intreaga durata a primului sezon. Astfel, RT a castigat enorm la capitolul popularitate. Dupa acest nou succes, baietii au continuat turneele de promovare, iar in februarie 2010 au inceput sa lucreze la un nou album. Peste fix un an, „Justice” avea sa iasa pe piata, intrand direct pe locul 75 in Billboard top 200.

            Dincolo de faptul ca a reusit sa demonstreze ca „The American Dream” nu este doar un mit, Rev Theory impresioneaza prin stilul abordat. Foarte multi fani ai muzicii apreciaza trupa ca fiind cea mai buna reprezentanta a rock-ului alternativ al ultimului deceniu. Puteti asculta Rev Theory la sala de forta, la volan, in parc cand alergati, sau in orice alt context.

 

 Impresii personale

Cel mai bun album: „Light it up”

Cea mai buna piesa: „Favorite disease”

Written by