Nominalizari Premiile Grammy

Nominalizarile pentru editia cu numarul 55 a prestigioaselor Premii Grammy au fost facute publice. Lista celor care se bat pentru un premiu anul acesta include nume pe care le cunoastem, dar nu sunt foarte populare  la radio si surprizele nu intarzie sa apara.

            Frank Ocean este revelatia anului, albumul sau „Channel Orange” a primit nominalizarea pentru „Album of the Year”, iar cantaretul a fost trecut la categoria „Best New Artist”, de unde lipsesc „Carly Rae Jepsen” si „One Direction”. Intr-un fel e o usurare pentru ca cele doua nume au fost nelipsite de pe lista premiilor de anul acesta, dar se pare ca Grammy se indreapta intr-o cu totul alta directie.

            Fun se bucura de patru nominalizari printre care „Best New Artist”, „Record of The Year” si „Album of the Year”. Formatia Fun are in prezent pe piata doua albume: a debutat cu „Aim and Ignite” in 2009, iar in februarie 2012 membrii trupei au lansat  „Some Nights”.

            Pentru categoria „Album of the Year” au mai intrat in competitie El Camino cu  „The Black Keys”, Babel cu  „Mumford & Sons”, Channel Orange cu „ Frank Ocean” si Blunderbuss cu „ Jack White”.

            Nume importante din muzica internationala precum Rihanna sau Beyonce se multumesc cu o singura nominalizare la „Best Solo Performance” si respectiv „Best R&B Traditional Performance”, semn ca de data aceasta cei care hotarasc nominalizarile pentru prestigioasele premii vor sa se departeze putin de curentul comercial, informeaza urban.ro.

            Carly Rae Jepsen si al ei „Call Me Maybe” a fost nominalizata pentru „Song of the Year”, in timp ce Gotye a primit cate un loc pentru „Record of the Year” si Best Pop Duo/Group Performance”. Pe Pink o intalnim  la categoria „Best Pop Vocal Album” si pe Calvin Harris la „Best Dance Recording”.

            Chris Brown a primit o nominalizarea pentru sectiunea „Best Urban Contemporary Album” cu melodia „Fortune”. Acesta a lansat doua albume de studio si saisprezece single-uri, dintre care unsprezece solo. Compozitor, dansator si actor, in acelasi timp, a debutat in 2005, cu piesa „Run It!” care a devenit in scurt timp un succes, atingand prima pozitie in clasamentele din SUA, Noua Zeelanda si Australia.

             Ed Sheeran – un artist britanic care a trecut oceanul pentru a-i cuceri si pe americani a primit si el nominalizarea pentru „Song of the Year”.

            Din intreaga lista, se remarca Frank Ocean si Jay- Z care se bucura de sase nominalizari si Miguel cu trei nominalizari.

            Ceremonia de decernare va avea loc pe 10 februarie la Staples Center din Los Angeles, dar pana atunci putem sa facem pronosticuri despre cine va pleca acasa cu ce trofeu.

            Anul trecut marea castigatoare a fost Adele, care a luat premiile la toate sase categorii la care a fost nominalizata, dand startul unei adevarate invazii de muzica britanica pe scena americana.

            Iata o lista cu o parte dintre nominalizarile pentru  Premiile Grammy 2012:          

Best R&B Performance
“Thank You” – Estelle
“Gonna Be Alright (F.T.B.)” – Robert Glasper Experiment featuring Ledisi
“I Want You” – Luke James
“Adorn” – Miguel
“Climax” – Usher


Best Traditional R&B Performance
“Lately” – Anita Baker
“Love On Top” – Beyoncé
“Wrong Side Of A Love Song” – Melanie Fiona
“Real Good Hands” – Gregory Porter
“If Only You Knew” – SWV

 

Best Rap/Sung Collaboration
“Wild Ones” – Flo Rida Featuring Sia
“No Church In The Wild” – Jay-Z & Kanye West featuring Frank Ocean & The-Dream
“Tonight (Best You Ever Had)” – John Legend featuring Ludacris
“Cherry Wine” – Nas featuring Amy Winehouse
“Talk That Talk” – Rihanna featuring Jay-Z

 

Best Pop Solo Performance
“Set Fire To The Rain [Live]” – Adele
“Stronger (What Doesn’t Kill You)” – Kelly Clarkson
“Call Me Maybe” – Carly Rae Jepsen
“Wide Awake” – Katy Perry
“Where Have You Been” – Rihanna

 

Written by