Walking to Omar Secada’s first Solo Album

 
 
Vineri la 9 seara la STUDIO (pe Calea Mosilor) va avea loc un concert Omar Secada si invitatii (aici ai link eveniment https://www.facebook.com/events/705094696257381/ ) iar tu nu trebuie sa lipsesti !
 
Pianist de exceptie, de 7 ani membru al binecunoscutei trupe Mandinga si al recent infiintatei trupe de jazz Balako, Omar Secada pregateste lansarea primului album solo, Walking, pe care se vor regasi piese originale , creatii proprii, din toate stilurile abordate de-a lungul anilor, cantate intr-un mod diferit si modern.
 

Toti iubitorii de muzica clasica, latino sau jazz sunt invitatii seriei de concerte pe care Omar Secada le va sustine, pentru a-si familiariza fanii cu propriul stil entuziasmant, avand in vedere ca . . . „pana acum am colaborat cu artisti renumiti la diferite albume, dar nu am reusit inca sa am ceva doar al meu…cred ca a venit momentul sa arat ce inseamna produsul “Omar Secada”. Albumul va contine muzica de concert cubaneza, clasica, cu influente latino-jazz. In viziunea mea, Walking este o calatorie muzicala completa realizata in cei 25 de ani de cand traiesc prin muzica si, totodata, o invitatie pentru public sa se bucure alaturi de mine si sa guste din mixul de arome muzicale pe care doresc sa le transmit, adunand laolalta iubitori de genuri diferite.” (Omar Secada)

Fiecare stil isi va regasi propria melodie pe "Walking", una mai fermecatoare decat cealalta, iar complexitatea orchestratiei (simfonica, beats comercial si piano) reprezinta amprenta definitorie a stilului Omar Secada . . .  „Fiecare piesa a plecat de la o idee care s-a dezvoltat de-a lungul anilor si voi slefui fiecare melodie, pe baza feedback-ului primit la concerte,  pana cand voi fi complet multumit si voi simti gata! asa trebuie sa fie, nu mai schimb nici o nota.”

Jon Secada i-a inspirat pasiunea pentru muzica

Omar Secada canta la pian de la varsta de 5 ani, incurajat si inspirat fiind de unchiul sau, renumitul Jon Secada: „Unchiul meu Jon Secada mi-a insuflat pasiunea pentru muzica ascultand piesele lui. Jon a avut o influenta notabila asupra mea, chiar daca mereu de la distanta. Ceea ce el reprezenta in acel moment in muzica cubaneza m-a facut sa imi doresc sa ajung si eu muzician”. Jon Secada este detinator a doua premii Grammy, are peste 20 de milioane de albume vandute in toata lumea ca muzician si a compus pentru artisti de renume precum Gloria Estefan, Ricky Martin, Mandy Moore sau Jennifer Lopez.

Dupa 15 ani de studii muzicale, Omar a ajuns in Romania acum 7 ani, fiind cooptat in trupa Mandinga de catre managerul trupei. „Am decis sa raman in Romania pentru ca mi-a placut foarte, foarte mult ceea ce am vazut si trait aici in primii 3 ani de contract, si anume traditiile, peisajele, vremea frumoasa. Aici am vazut prima zapada. In plus, aveam ocazia sa fac muzica pe care o invatasem in Cuba si care ma reprezinta, iar persoanele care erau in jurul meu ma faceau sa ma simt ca acasa. Deja au trecut 7 ani de zile de cand sunt in Romania si cred ca voi petrece inca multi ani pe aici…” a declarat artistul.

La primele concerte in care a interpretat melodiile de pe albumul Walking, reactiile publicului au fost calduroase. „Walking este piesa care da titlul albumului si publicul a reactionat la ea de fiecare data cu aplauze calduroase, cred ca este cea mai indragita piesa de pe album pana acum. Insa atunci cand voi definitiva albumul sunt sigur ca toate piesele vor fi pe placul publicului.” a mai adaugat Omar Secada, incheind cu o invitatie la concert „Va astept cu drag la concertele mele de promovare a albumului Walking!”

 

 

Written by