Finantare de 6,5 milioane euro pentru Polul de Competitivitate Cluster Mobilier Transilvan

Primul pol de competitivitate (o structura nascuta prin asocierea mai multor intreprinderi, universitati si institutii publice) din industria mobilei a contractat ieri, 18.03.2014, finatare nerambursabila in valoare de 6,5 milioane euro. Concentrat in Regiunea de Nord-Vest a Romaniei, Cluster Mobilier Transilvan a primit finantare pentru un pachet integrat de proiecte propus in anul 2012, pe baza unei strategii de dezvoltare pentru urmatorii 10 ani. Investitiile in crearea si modernizarea unor capacitati de productie sunt coordonate de o echipa de management la nivelul structurii si beneficiaza de aportul de vizibilitate al unui proiect “soft”. Inovarea o constituie cele doua proiecte de cercetare, dezvoltate in colaborare cu mediul universitar clujean. Acestea isi propun sa aduca pe piata produse si servicii noi, competitive atat national cat si international, iar ultima etapa presupune introducerea efectiva in productie a rezultatelor cercetarii.

In Romania, nu exista precedent in implementarea unor proiecte strategice, la nivelul unei astfel de structuri, cu aport concret pe un intreg lant de valoare. Ardelenii isi doresc sa demonstreze ca viitorul este al deschiderii spre colaborare si invita toti factorii interesati sa li se alature.

Pachetul Polului de Competitivitate “Cluster MobilierTransilvan” cuprinde 10 proiecte finantate prin POSCCE, Operatiunea 131 – “Dezvoltare a structuilor de sprijin al afacerilor de interes national si international”.

Written by