Aerul conditionat, avantaje si dezavantaje

Ne racoreste vara si ne scapa de chinul temperaturilor ridicate. Ne ajuta sa ne crestem gradul de confort, insa ne gandim cat de sanatos este?

 

Aerul conditionat duce incet dar sigur la afectiuni precum pneumonie, laringita, sinuzita sau chiar rinita. Pentru cei cu probleme respiratorii mai grave, trebuie sa stie ca aerul rece inhalat accentueaza manifestarile astmului si duce la dureri de cap puternice. Totodata mai afecteaza si dantura, si “datorita aerului conditionat” putem sa fim vizitati si de o durere de masele.

 

Toti cunoscutii, mai ales cei care lucreaza in birouri, de dureri de spate se plang, aerul prea rece accentand si durerile intercostale. Nici ochii nu sunt feriti de probleme putand aparea iritatii, inrosire, lacrimare, iar daca aparatele nu sunt constant igienizate si curatate alte infectii respiratorii ne pazesc.

Totodata, si in anii anteriori, au fost persoane care au suferit atac de cord, sau chiar infarct datorita socului resimtit de organism in momentul in care trece de la temperaturi foarte mici la cele specifice caniculei.

Cum este foarte important sa nu optam pentru extreme, trebuie sa ne gandim de doua ori daca alegem sa exageram sau putem doar sa scadem cu cateva grade temperatura camerei in care locuim.

 

 

Sanatate si racoare!

 

 

Written by