Cauzele caderii parului

Lumea moderna da vina pe stres atunci cand vine vorba de caderea parului. Stresul de la munca, facturi de platit, alergatura, ne spalam pe cap incorect, aplicam substante pentru a avea un par stralucitor si il supunem multor chinuri, placa, uscator de par, ondulator, perie rotativa etc.

 

Din pacate nu doar acesti factori externi duc la caderea parului ci si factori interni, cum ar fi o dereglare a glandelor endocrine sau un dezechilibru hormanal foarte mare.

Poate fi vorba de o dereglare a tiroidei, de o sarcina, de un avort, de administrarea de anticonceptionale nepotrivite, luate “dupa ureche” si nu pe baza unor analize serioase, carenta de fier, de calciu sau un indice glicemic prea mare, toate duc la rarirea parului.

 

Totodata, si o stare emotionala precara “ajuta” la slabirea firului de par si indiferent de sex, duce la pierderea in cantitati foarte mari a firelor de par.

 

Starea emotionala se reflecta asupra fizicului nostru, fie ca este vorba de depresie, de stres, de anxietate, de lupta cu un viciu tot ce simtim in interior se reflecta la exterior. Un gand care nu ne da pace, o lupta cu o idee, un dor, un sentiment, toate au mai mare efecte asupra noastra si asupra fizicului nostru mai mult decat putem noi sa intelegem.

 

Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este sa mergeti la medic sa faceti analizele, sa mergeti la dermatolog pentru a obtine cele mai bune sfaturi, sa mancati sanatos, fara E-uri, fara conservanti, lasati dulciurile la o parte o perioada, lasati si cafeaua, abandonati tigarile sau macar sa incecrati sa le rariti, luati o vacanta si acordati in ficare zi macar o ora linistii voastre sufletesti.

Pentru femei, recomand abandonarea placii de indrepatat parul, lasarea parului sa se usuce natural, crème naturale, uleiuri naturale (cel de menta este cel mai cunoscut pentru regenerare) si purtarea lui cat mai naturala.

 

Daca noi nu avem grija de noi, nimeni nu are, si daca nu apelam la cele mai simple metode, ne complicam degeaba viata.

 

Multa sanatate!

 

 

Written by